MASSAGE

Vi är fascinerade av fascia och fokuserar på detta i alla våra behandlingar!
Vi har en gedigen verktygslåda med olika massagetekniker att välja mellan. Men oftast skräddarsyr vi behandlingar utifrån kundens behov och önskemål. Genom att kombinera olika tekniker i samma behandling får vi oftast ett snabbare, effektivare och mer hållbart resultat.

CERTIFIERAD MASSAGETERAPEUTS
VERKSAMHETSOMRÅDE OMFATTAR:

 • Att arbeta med massage och muskeltöjningar i friskvårdande och förebyggande syfte.
 • Att utreda och behandla enklare dyfunktioner och smärttillstånd i avslappningssyfte.
 • Muskeltöjning are en teknik för att direkt påverka musklers spänning, elasticitet och rörelseförmåga och därmed indirekt även leders rörlighet. En massör arbetar uteslutande med kroppens mjukdelsvävnader, det vill säga med muskler, hud och bindväv (fascia). Behandlingen sker genom att massören kombinerar massage- och muskeltöjningstekniker samt eventuellt även ger träningsinstruktioner.
 • Vi är medlemmar i YrkesMassörernas förbund, IAQA the International Association for Qualified Atlasprofs, Företagarna, Branschrådet Svensk Massage och Mästarregistret.
Marie

Vi behandlar/lindrar:

 • Nackbesvär, nackspärr
 • Whiplash och andra nackskador
 • Huvudvärk, migrän
 • Yrsel, illamående, svindel
 • Spända käkar, domningar i käke
 • Ryggont, ryggskott
 • Ischias, bäckenrotation, ljumskar
 • Knä, ben, fötter, hallus valgus, hälsporre
 • Stelhet och muskelbesvär
 • Bäckenbesvär, rektidiastas
 • Axelbesvär, domningar armar och händer
 • Idrottsskador ex tennisarmbåge
 • Arbetsrelaterat ex musarm

Rekommenderad av Fascia-expert

AtlasPROfilax & Fazer by Artzt Vitality

”I’m very much impressed by the efficiency of this very potent treatment. In the area of physiotherapeutic and manual therapeutical treatments, this is one of the most effective techniques that I’ve witnessed in my professional life. It is profound and I’m really excited about it.”

 ”The instrument-assisted fascial therapy with FAZER by Artzt Vitality is a challenging method for relieving fascial tension. It allows more detailed work than would be possible with the hands.” 


Dr Robert Schleip 
Fascia Research Group, University Ulm 

KLASSISK MASSAGE

Förebyggande friskvård och allmän avslappning

MASSAGETERAPEUTISK BEHANDLING

Massageterapi för stela muskler

NEUROMUSKULÄR FASCIATERAPI

Avancerad fasciaterapi för skador och besvär

SPA & WELLNESS MASSAGE

Upplevelserik behandling och avslappning

Information om Massage

Vi är utbildade i många olika massagetekniker och kombinerar oftast olika massagetekniker i samma behandling. Därför har vi delat upp dem i fyra kategorier.

Stort utbud av olika massagetekniker

Vi har ett stort utbud av olika massagetekniker, både klassiska manuella behandlingsterapier utförda med händer/knogar/fingrar/underarmar, behandlingsredskap och apparaturer för både förebyggande och terapeutisk inriktning. Du behöver inte tänka på vilken behandlingsteknik du ska välja. Vi ger förslag och anpassar behandlingen efter ditt önskemål och behov. Däremot kan du läsa om teknikerna här nedan. Vi har med stor stolthet tagit flera behandlingsmetoder till Sverige och utbildar andra terapeuter i dessa tekniker.

Val av behandling och behandlingstid

Nyhet! Vi har ändrat behandlingstider och priser pga rådande omständigheter med pandemi och inflation. Gäller från 20/1-22.

Nybesök 50 min 860:-
Mötet inleds med samtal för att höra om dina besvär, önskemål och tidigare erfarenhet av behandling från både sjukvård och friskvård. Vi presenterar våra olika behandlingsmetoder och ger förslag på behandling efter utförda tester och hypotes om vad som orsakar problemet/problemen.

Massage-/Fasciaterapi 45 (45-50 min) 940:- (tidigare 995:-) NU 860:- MARS Månad
Behandlingstiden är i första hand 45 min men vi avslutar inte bara för att tiden tar slut om det behövs några minuter extra för att finslipa det sista. Dessa minutrar kan vara avgörande vilken respons du får efter behandlingen.

Massage-/Fasciaterapi 75 min 1300:- (tidigare 1200:- kl mass/ 1460:- fasciaterapi)
Behandling för dig som har ett flertal problemområden och/eller ha behandling för både dysfunktion (besvär rygg/nacke 45 min) samt helhets fokus på resterande kropp (avslappning/förebyggande). Denna behandlingstid uppskattas även av klienter som tex lider av kronisk smärta/skada/stress/postcovid och samtidigt unna sig egentid och där behandlingen är avgörande för att klara av arbete/vardagen.

Studentpris (barn/gymnasiet) 45 min 690:-

Nytt angående massage 30 min
Vi har i stort sett aldrig haft kunder som valt 30 minuter och därför har vi valt att ta bort den behandlingen. En annan anledning är att det oftast tar ca 20 min att komma till ro och vi hinner heller inte få önskat resultat alltid på den korta tiden. Istället kan det till och med ge motsatt effekt då det kan leda till reaktioner om man bara hunnit "peta på ytan" och irritera problemområdet. Av samma anledning rekommenderar vi inte heller en 30-minuters behandling som prova-på behandling. Kommer du som ny kund till oss för första gången så är det bättre att avsätta en längre tid istället för en kortare tid då vi även behöver göra hälsoanalys osv. Sannolikheten är att en kort prova-på behandling inte ger det positiva resultat som du annars hade kunnat få och som vi är stolta över att kunna leverera. Till nuvarande kunder: Det finns vissa fall då vi vill följa upp en kund för en extra undersökning eller "finslipa" på ett mindre område och då kan vi att kunna boka in en 30-minuters behandling på rekommendation. Då gäller halva priset på 45/50-minuters behandlingen.

Fasciaterapi (Bindväv och Lymfsystemet) är egentligen ingen nyhet men däremot har det pågått forskning på fascia och ett flertal studier har genomförts som väckt stort intresse de senaste åren. Marie har deltagit i en del fasciakurser utomlands som är rekommenderade av fasciaexperten Dr Robert Schleip, Fascia Research Group, University Ulm och tagit dessa metoder till Sverige som hon också nu utbildar andra terapeuter i, i samarbete med bland annat fysioterapeuten JÜRGEN FÖRSTER. Se www.fasciaterapi.nu

Marie utgår från NEUROMUSKULÄR TERAPI vilket innebär att massagen utförs med långsamma drag med händerna för att undersöka och upptäcka fynd som exempelvis triggerpunkter, triggerband, ärrvävnad och adherenser (sammanväxningar). Dessa kan sedan lossas upp med speciell triggerpunktsbehandling där spänningarna "smälter" bort. Med hjälp av Fazer IASTM ökar palpationskänslan och ännu mer fynd kan upptäckas som annars är lätt att missa. Med Fazer IASTM kan man snabbare och effektivare massera bort spänningarna samt behandla ärrvävnad genom att göra dem mer elastiska och mindre synliga då de slätas ut. PROLAXSYS och RF NBE-massage kan också med fördel kombineras med ovannämnda behandling.

Även massageolja, massagecreme och massagebalsam väljs noga ut efter behov och val av behandling. För fasciaterapi är det tex en fördel att arbeta med balsam/vax som ger bättre "glid" i samband med redskapen av rostfritt stål för att inte skada huden. Samt dess innehåll med kollagen, elastin och hälsosamma örter. För RF NBE-massage krävs en speciell massageolja och vid djupmassage är det en fördel att använda creme framför olja. Vi använder dock Kamferolja som är fetare i konsistensen och då den har antiinflammatoriska egenskaper använder vi den i de flesta behandlingar.

Vid ditt första möte får du berätta om dina önskemål och behov för att vi tillsammans kan komma fram till vilken behandling som passar bäst för just dig i dagsläget. (Även om du bokat in en viss typ av massage kan det hända att en annan massagebehandling kan vara mer passande).  Du får fylla i en hälsodeklaration (anamnes) och vid muskulära dysfunktioner kommer vi att utföra olika manuella tester för att se muskelstyrka, rörlighet, hållning osv.
Under själva behandlingen är det viktigt att du talar om för terapeuten om något inte känns bra, tex att det är för hårt eller för löst tryck, att du fryser eller är för varm osv. Ju tidigare du säger ifrån desto snabbare kan terapeuten åtgärda det. Du avgör också om du vill ha tyst eller prata. Vi anpassar oss efter dig.
Det är väldigt individuellt vad man föredrar för typ av behandling och vid första mötet går det ut på att lära känna hur din kropp reagerar, hitta orsaken till vad som ger besvär och hur du upplever våra olika behandlingstekniker som exempelvis djupvågsterapi med prolaxsys, iastm teknik med fazer, radiovåg och värmebehandling med NBE osv. Vid ditt andra besök vet vi direkt hur vi ska lägga upp behandlingen. Ofta kan det behövas 2-3 behandlingar innan vi lär känna dig, din kropp och hur den reagerar på behandling.

Vi har även BIOSPECT, en apparat som skannar hela kroppen där vi bland annat kan se nervpåverkan och överbelastning i kotpelaren, knän, fotleder osv pga obalans i kroppshållning. Läs mer här under "Hälsoanalys Kroppskanning Biospect"

Vi är utbildade i många olika massagetekniker och kombinerar ofta olika tekniker i samma behandling efter kundens önskemål och dagsbehov. Längre ner kan du läsa mer om våra olika massagetekniker och vad du ska välja i bokningssystemet. Vi har delat upp våra massagetekniker i fyra kategorier där flera massagetekniker kan ingå i samma behandling.
Välj mellan dessa fyra:
1. Klassisk Massage - Allmän avslappning / förebyggande friskvård
2. Massageterapeutisk Behandling - Fokusering på ett problemområde (PNF-töjning, manuella tester, mindre massage)
3. Fasciaterapi - Fokusering på ett eller flera problemområden (mycket massage och både ytlig och djup fasciabehandling, apparatur/verktyg)
4. Spamassage / Gua Sha - Upplevelserik behandling och avslappning

Våra kunder har olika önskemål och behov så vi försöker i största mån att anpassa oss efter detta. Därför är det viktigt för att du ska få så bra behandling som möjligt enligt dina önskemål att du tar upp detta redan i början av behandlingen.

Du väljer själv om du vill ha tyst under behandlingen eller vill prata. Berätta GENAST för terapeuten om något känns obekvämt som till exempel att terapeuten använder för hårt eller för löst massagetryck, om du fryser eller blir för varm av värmen i massagebänken. Ju fortare terapeuten får veta ju fortare kan detta justeras.

Nej i dagsläget är det endast Marie Keller som utför massagebehandlingar.

Massage (alla massagebehandlingar utom fasciaterapi)
30 min 600:-
60 min 940:-
80 min 1200:-

Fasciaterapi
25 min 675:-
45 min 995:-
60 min 1245:- (rekommenderat pris ligger på 1500-2000:-)
80 min 1460:-

Studentpris barn och gymnasieelever (alla massagebehandlingar samt fasciaterapi)
45 min 690:-

Vi är anslutna till WELLNET Hälsoportal.

Kort information om mig

Jag har 17 års arbetserfarenhet som kroppsterapeut. Jag började som spaterapeut 2005 och arbetade på ett flertal spa-anläggningar och salonger (bland annat Christian Schollins bod & salong i Stockholm). Jag utbildade mig regelbundet i olika spamärken och spatekniker med bland annat Johanna Lind Bagge som mentor på Dermarome.

2007 blev jag färdigutbildad massör och massageterapeut på Hälsoteket i Stockholm och är certifierad massör via Branschrådet Svensk Massage och har Gesäll- & Mästarbrev i Massöryrket.

2009 skadade jag min nacke allvarligt och när traditionella behandlingsmetoder inte hjälpte provade jag atlaskorrigering med AtlasPROfilax och 2010 blev jag färdigutbildad atlasspecialist via AtlasPROfilax Academy Schweiz och är medlem i IAQA.

Jag blev inte 100% återställd och det uppdagades att min skada var mer allvarlig och här började min resa att fördjupa mig i forskning och områden som fascia (bindväv), hypermobilitet (EDS/HSD), Atlanta-axial instabilitet (AAI), POTS osv. Idag har jag ett flertal utbildningar med bland annat kända experter inom fasciaterapi och forskning som Dr Robert Schleip Fascia Research Group, Tom Myers Anatomi Train, fysioterapeuten Dr JÜRGEN FÖRSTER från Artzt Institut mfl.

Från 2017 har jag deltagit i massagetävlingar och 2020-2022 har jag blivit utnämnd till domare i Massage VM.
Från 2018 har jag också varit aktiv som massagelärare och fascia-instruktör samt mentor för andra terapeuter.
Jag har tagit behandlingsmetoder till Sverige som Fazer by Artzt Vitality IASTM, Prolaxsys, Vitality Flossing.

För att få en mer helhet i mitt sätt att arbeta har jag även utbildning inom kostrådgivning, stress-/stresshantering, coach i kommunikation och förändringsarbete, core,- rehab & styrketränings,- och aerobicinstruktör.

2022 kom jag in på Osteopathögskolan i Göteborg men har skjutit upp utbildningen till 2023.

Vanliga tekniker vi använder i massagebehandling:

Rubriker som har en färg innebär att vi även håller utbildning i dessa tekniker

Klassisk massage kan användas i både förebyggande och behandlande syfte. Massage är godkänt som förebyggande friskvård.
I klassisk massage använder man bland annat tekniker som efflurage, petrisage, tapotement, kantning, saxning, triggerpunktsbehandling osv.
Jag utför sällan 100% klassisk svensk massage då jag anser att det finns så många andra tekniker som är mer effektiva när det gäller behandling av muskelbesvär och dysfunktioner. Men det är en bra grund att stå på.

Min utbildning och vad som kvalificerar mig att utföra denna behandling:
Jag är utbildad diplomerad massör och massageterapeut via Hälsoteket i Stockholm 2007. Och är Certifierad via Branschrådet Svensk Massage (BSM) samt innehar Gesällbrev i Massöryrket. Just nu studerar jag att ta mitt Mästarbrev som förväntas bli klart i december -22. Gesällbrev innebär att terapeuten uppfyller krav på godkänd skola, är godkänd i certifieringsprovet, Mästarbrev innebär att terapeuten även har minst 6 års arbetserfarenhet av yrket och har klarat alla prov i företagsekonomi och marknadsföring. Detta är den högsta utbildning man kan nå som massör i Sverige.

En terapeutisk behandlingsform mot muskulära dysfunktioner som tex:
- Låsningar i bröstrygg
- Ryggskott
- Nackspärr
- Ischias
- Spända käkar
- Migrän/huvudvärk
- Tennisarmbåge
- Golfarm

- Musarm
- Ländryggbesvär

Behandlingen inleds med hälsoanalys och sedan muskeltester, hållningsanalys, rörelsetester. Terapeuten masserar endast specifika problemområden, de muskelgrupper som är involverade i smärt-/problemområdet. Vi kombinerar oftast olika massagetekniker för att uppnå bästa effekt och resultat. Exempel på tekniker vi kan komma att använda oss av i denna behandling: triggerpunktsbehandling, PNF-töjningar (Proprioceptiv neuromuskulär facilitering), myofascial release och massageredskap etc.

Min utbildning och vad som krävs för att utföra denna typ av behandling:
För att utföra Massageterapeutisk behandling räcker det inte att vara utbildad massör utan krävs en längre utbildning som massageterapeut och certifiering via BSM. Jag är utbildad diplomerad massör och massageterapeut via Hälsoteket i Stockholm 2007. Och är certifierad via Branschrådet Svensk Massage och innehar Gesällbrev i Massöryrket. Just nu studerar jag att ta mitt Mästarbrev som förväntas bli klart i december -22

FAZER by Artzt Vitality är behandlings-verktyg gjorda av högkvalitativt rostfritt stål. Med dessa kan man känna och behandla vävnaden snabbare och effektivare än med händerna. Fokus ligger på att behandla både ytlig och djup fascia samt lymfsystemet. Fazer ger bättre palpationskänsla än med händerna och det går lättare och snabbare att hitta adherenser (sammanväxningar) och släppa på dessa. Adherenser är hårdare än frisk vävnad och att utföra kraftfulla behandlingar som tex manipulation kan i värsta fall skada vävnaden. Med Fazer kan vi alltså först palpera för att finna sammanväxningarna samt behandla dem. Därefter kan man utföra manipulation utan risker. Ofta har det släppt så pass bra att det inte längre finns behov för manipulation. Gäller även operationsärr som kan skapa blockeringar och smärta när de är hårda. Efter behandling med Fazer blir de mer mjuka och elastiska och kan därmed lindra smärtan eller rörelseinskränkningen. Med FAZER använder terapeuten sig av sex olika tekniker med fem mål som att uppnå: analgesia, fibrolysis, metabolize, rehydrate, regulate tonus. 
Fazer kan användas på hela kroppen samt ansiktet och käkar. Och man får även fina behandlingsresultat på celluliter.

3 olika behandlingssätt med Fazer:
- Fazer i kombination med neuromuskulär massageterapi (uppskattas av alla allt från idrottare till smärtpatienten)
- Fazer i kombination med fysioterapi / massageterapeutisk behandling och Theraband och Vitality flossing. (ofta uppskattad av idrottare som vill vara delaktiga i sin behandling)
- Fazer i kombination med manuell terapi (händer) för att behandla operationsärr och adherenser (rekommenderas vid operationsärr eller smärta i magen efter graviditet)


Min utbildning:
Jag är utbildad fasciaterapeut och Fazerinstruktör av fysioterapeuten JÜRGEN FÖRSTER från Artzt Institut (Tyskland) och Fazer är
rekommenderade av fascia experten Dr Robert Schleip Fascia Research Group. Jag gick min Fazerterapeut utbildning i Norge 2017 och min Fazer-instruktör utbildning i Sverige 2018 i samband med att jag arrangerade en kurs för andra terapeuter och jag själv deltog som lärling innan jag blev godkänd instruktör.

Vill du boka behandling? Boka fasciaterapi
Vill du delta i våra kurser med Fazer? Boka här

PROLAXsys är ett företag i Schweiz som har tillverkat massageapparater sedan 2004. Eftersom vi är leverantörer och utbildare av PROLAXsys maskiner i Sverige så har vi alla modeller och munstycken.
Användningsområden:
-Fasciaterapi
-Triggerpunktsbehandling
.Chockvågsterapi
-Resonansbehandling
-Wellnessmassage
-Uppvärmning / avslutning
 

Fördelar:
- Isolerad muskelbehandling i djup vävnad (djupmassage)
- Avslappning av spända muskler före manuell terapi
- Behandling av ligament, senor och leder (sportmassage)
- Behandling för att förebygga störningar i rörelseapparaten dvs. kroppen
- Regenerativ muskelbehandling (muskelspänningar/stelhet)
- Stimulering av blodcirkulationen och lymfsystemet
- Minskad arbetsbelastning för terapeuten (vilket påverkar positiv på kvaliteten av behandling oavsett om du är första eller sista kunden för dagen)


Min utbildning
Jag är utbildad atlasspecialist via AtlasPROfilax Academy som har en liknande apparat för atlaskorrigering. Prolaxsys som tillverkar deras apparat har även sina egna apparater för kroppsbehandling och där har jag utbildat mig i denna teknik. (Atlasprofilax 2010 och Prolaxsys 2020)
Vill du boka behandling? Välj Fasciaterapi i bokningsystemet
Är du nyfiken på våra Prolaxsys maskiner och kurser? Boka här

Flossband används ofta efter fysioterapi eller osteopatbehandling i samband med funktionell och atletisk träning. Träningsmetoden baseras på kompressionsbaserade tekniker med hjälp av flossbandet, som lindas runt lederna och vävnaden. Därefter utför kunden specifik fasciaträning för att bland annat uppnå vävnadsglidning. Mottot är ”Optimera genom kompression!” Man kan även utföra övningar med flossbandet före behandling för att se var det sitter sammanväxningar och därefter behandla med Fazer IASTM.

Min utbildning:
Jag har gått min Vitality Flossing kurs på Artzt Institut med fysioterapeuten JÜRGEN FÖRSTER.
Vill du boka behandling?
Är du terapeut och vill lära dig mer om Vitality Flossing? Boka kursen hos oss här

Neuromuskulär terapi är en högspecialiserad form av manuell terapi som korrigerar smärta och dysfunktion genom att behandla triggerpunkter, muskelsammanväxningar, både ytlig och djup fascia (bindvävsmönster) samt lymfsystemet. Dessa triggerpunkter, sammanväxningar och fasciamönster kan bildas på grund av ett specifikt trauma, posturalt mönster eller serie av repetitiva rörelser. Neuromuskulära terapisessioner använder behandlingsprotokoll för att korrigera dessa mönster genom att släppa stram fascia, palpera och minska triggerpunkter i snäva muskelband och släppa på områden med spända muskler på ett skonsamt och effektivt sätt. De muskulära smärtområdena och de omgivande musklerna som påverkas på grund av biomekanik och kompensation för den primära smärtan behandlas med dessa protokoll. Trycket som används under behandlingen är baserat på klientens smärttröskel – "no pain, no gain" är inte mottot.

Neuro-muskulär teknik utvecklades av Stanley Lieff DO och Boris Chaitow DO, engelska osteopater. Med långsamt glidande pressurtryck undersöks dysfunktionella områden och behandlar dem sedan med olika riktningar av djupare tryck. Terapeuten försöker 'normalisera' dessa områden genom att tillåta förbättrad cirkulation och 'återställning' av den naturliga kontrollen av senor och muskler. Dess huvudsakliga verkan är på fascia, muskler och muskelfästen. Neuromuskulär teknik kan också tillämpas längs hela ryggraden, med fokus på områden med dysfunktion med fastare tryck. Det används också ibland på mage och armar och ben. Det finns ett komplett system av tillvägagångssätt som har dokumenterats för att tillämpa det på ett brett spektrum av förhållanden. Det finns vissa likheter med Rolfing och några andra djupmassagetekniker samt kraniosakral. Utövare som använder denna metod känner att den kan ge mer långvariga resultat.

Den här metoden är uppskattad av i stort sett alla kunder. Allt från elitidrottare till smärtpatienter inklusive whiplash, EDS/HSD-patienter. Behandlingen går på djupet fast på ett väldigt skonsamt men effektivt sätt. Terapeuten löser upp adherenser (sammanväxningar/vidhäftningar) i bindväven, triggerpunkter. Framför allt fokuserar vi på adherenser i bindväven som har stagnerat och kan leda till inflammerad vätska/vävnad.

Denna behandling kan med fördel kombineras med Fazer IASTM då palpationskänslan förbättras samt ger snabbare och effektivare resultat.

Vill du boka neuromuskulär massageterapi? Boka fasciaterapi
Vill du delta i vår kurs i neuromuskulär massageterapi? Boka här

Den här tekniken är densamma som Neuromuskulär massageteknik men med specialinriktning och fokus på klienten med hypermobilitet. Här ser vi till helheten - allt från behandlingsteknik men även om klienten är ljud-/ljuskänslig och framför allt saker man bör undvika att göra för att inte trigga igång besvären ytterligare. Forskning har visat att klassisk triggerpunktsbehandling inte är effektiv i dessa fall, tapotoment och en del andra tekniker är inte heller speciellt uppskattade av just den hypermobila klienten.

Min utbildning:
Jag har 7 diplom inom EDS
1. Overview of Diagnosis and Management
2. Ehlers-Danlos Introduction
3. Ehlers-Danlos Classification
4. Pain Management
5. Mast Cell Activation Disease Current Concepts
6. Muscle Pain Treatment
7. Treating TMJ, CCI and CMPS

Dessutom har jag ett flertal andra utbildningar inom fascia, massage, atlaskorrigering och antiinflammatorisk kost mm.

Vid operationsärr eller slag bildas det ärrbildning även djupare ner i vävnaden och inte bara på ytan. Detta kan skapa dysfunktioner i form av att vävnaden drar ihop sig på ett områden och i sin tur påverkar andra närliggande områden och muskulära/fasciella obalanser uppstår. Tänk dig att du har ett fisknät och det trasslar till sig i en hörna där nätet blir till en knut, då kommer det även att dra i andra delar av nätet. Har du tex ett ärr på framsidan av ditt knä kan du få ont på baksidan av knät eller till och med i ryggen osv.

Genom små töjningar med händerna mobiliserar vi ärrvävnaden så att den blir mer mjuk och elastisk som i sin tur kan leda till smärtlindring och bättre rörelse. Det kan också göra att ett operationsärr slätas ut och inte drar lika djupt ner i vävnaden och därmed får en jämnare yta och utslätat utseende.  Ibland kan man även ha ärrbildning i vävnaden som inte syns på utsidan. Vi använder oss av mätinstrument för att se skillnad före och efter behandlingen.

Adherenser (sammanväxningar/vidhäftningar) innebär att tex två fasciaskikt som ska glida ovanpå varandra har fastnat. Det finns flera tekniker för detta tex: neuromuskulär massageterapi, visceral manipulation och Fazer IASTM. Prolaxys kan även ibland vara effektivt och det är inte ovanligt att en kombination av en eller två av dessa tekniker kan användas i samma behandling.

Min utbildning:
Jag är utbildad av fascia experten Dr Robert Schleip, Fascia Research Group som rekommenderar denna teknik i kombination med Fazer IASTM. Med Fazer förbättras palpationskänsligheten och ärrbildning upptäcks och behandlas mycket snabbare och effektivare än om man gör samma sak med bara händerna. Jag kombinerar oftast att arbeta med både händer och Fazer i mina behandlingar.

Fasciella förbindelser mellan kroppens inre organ och det parietala systemet. Om ett organ inte kan röra sig på grund av spänningar eller ärrvävnad inne i fascior och ligament kan organets funktion påverkas. Det kan även påverka andra organ via fascian. Detta kan skapa smärta och dysfunktion.Tekniken används ofta vid matsmältningsbesvär, förstoppning, menssmärtor, smärta i magen. Även vanligt att kvinnor upplever en smärta i magen efter graviditet/förlossning när muskler och hud ska gå tillbaka till normalt läge igen.

Den här tekniken påminner mycket om neuromuskulär massageterapi och fasciaterapi för ärr och sammanväxningar men här läggs fokus på vanliga dysfunktioner som kan uppstå efter en graviditet och förlossning. Fokus ligger på magmuskler (och ryggmuskler) och bäckenbotten. Efter en graviditet när vävnaden påverkas mycket i magmuskulaturen kan även bindväv runt organen bli spända och skapa obalanser.

Min utbildning:
Jag har lärt mig tekniken från Tom Myers. Tom Myers bok Anatomy Trains och hans kurser har blivit en succé över hela världen. Han beskriver hur fascian integrerar kroppens muskler i funktionella kedjor som går kors och tvärs över kroppen. En stelhet någonstans i fasciakedjan kan ge upphov till att rörelsen tas upp för mycket i någon annan del av kroppen med risk för skada i både den förkortade och förlängda vävnaden. Vi måste leta efter orsaken till problemet utefter hela fasciakedjan. Problemet kan sitta någon annanstans än där själva smärtan sitter.

Jag kommer som osteopatstudent läsa ytterligare kurser i Visceral manipulation som ingår i Osteopatutbildningen nästa år.

Det här är en typ av stretching av muskler där klienten aktiverar muskeln statiskt under några sekunder med ca 20% kraft. Terapeuten håller emot klientens tryck och detta upprepas tre gånger. När klienten slutar aktivera muskeln kan terapeuten töja muskeln lättare än innan. När det gäller våra klienter med hypermobilitet använder vi en annan teknik där vi inte töjer i ytterlägen och använder tekniker som påminner om Dorn-metoden där man kombinerar pressur på den spända delen samtidigt som man stretchar för en mer lokal stretching. Ibland utesluter vi denna teknik helt och bara fokuserar på tekniker som passar sig bättre för hypermobilitet.

Min utbildning:
PNF-töjning ingick i min utbildning Massageterapeut på Hälsoteket.
Läs ett längre blogginlägg här om PNF 

Triggerpunkt är muskelknutor som ger en utstrålande värk. Dessa kan sitta i både muskler och fascia, ibland som en knut och ibland som ett band av knutor. Terapeuten trycker på triggerpunkterna för att lossa upp spänningen och de vanligaste teknikerna för detta är muskelpressur eller stretching genom PNF-töjning. (Läs ovan).

Min utbildning:
Jag är utbildad i triggerpunktsbehandling via min utbildning som massageterapeut men har även deltagit i sju kurser om EDS/HSD där man genom forskning kommit fram till att patienter med EDS/HSD inte svarar lika bra på klassisk triggerpunktsbehandling. Jag är utbildad i triggerpunktsbehandling för klienter med EDS/HSD.

Gua Sha är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin. Man använder sig av olika behandlingsredskap som man skrapar/stryker samt utför pressurtryck över muskler och fascia. Det är en effektiv behandlingsmetod både i ansiktet för ansiktslyft och reducera linjer och svullnader samt hela kroppen för att hjälpa lymfsystemet att må bra, minska svullnader, celluliter och lätta på muskelspänningar.

Skillnad mellan Gua Sha och Fazer IASTM/IAMT: Det finns många likheter mellan dessa två tekniker men också skillnader. Det som skiljer dem åt är materialet. Fazer består av rostfritt stål och Gua Sha av sten, vanligtvis Rosenqvarts eller Jade, det finns också av buffelhorn. (Nu kan man även hitta GUA SHA redskap av stål men kvaliteten är osäker). GUA SHA österländska filosofi går ut på att skrapa huden tills det uppstår hematom (blödning i vävnaden) och att man tror att detta ska ge en detox effekt. Här i västerländska delen är vi mer tveksam till denna filosofi och jag föredrar den västerländska filosofin där man skrapar lager för lager i ett lugnt tempo tills man släppt spänningar utan att det uppstår hematom. Därför använder jag Fazer IASTM när det kommer till resultatinriktade behandlingar men GUA SHA i upplevelserika spabehandlingar. Jag undviker fortfarande att skrapa tills det uppstår hematom.

Fördelar med GUA SHA:
- Som kund kan du köpa GUA SHA av oss och använda hemma för egenvård. GUA SHA är inte lika effektiva som våra Fazer IASTM men med regelbundet användande av GUA SHA hemma kan du få väldigt fina resultat på både ansiktsuppstramning, antiage, spända käkar, operationsärr, celluliter och spända muskler.

Min utbildning:
Jag har deltagit i ett flertal olika spakurser med GUA SHA teknik, bland annat Babor.

Deep tissue massage är avsedd att lindra spänningar i muskler och fascia (bindväv). Det är en djupmassage, även kallad myofascial massage (myofascial release). Med långsamma drag jobbar terapeuten djupare ner i vävnaden i den takt muskelspänning avtal. Kombineras ofta med triggerpunktsbehandlingar. Fazer IAMT och muskeltöjningar / fascia stretch.

En massageteknik med lite högre tempo (detta är ingen avslappningsmassage) där du som kund är aktiv i behandlingen. Oftast mycket kommunikation mellan kund och terapeut under själva behandlingen.

Min utbildning:
Sportmassage eller som vi kallade det Idrottsmassage ingick i min utbildning till Massageterapeut 2007. Jag har tidigare arbetat med massage på sportevent.

Behandling som utförs ovanpå kläderna, mjuka yoga/träningskläder är att föredra. Terapeuten töjer, trycker och drar klientens armar, ben och rygg med långsamma stretchrörelser för att uppnå bättre flexibilitet och mobilitet. Det påminner lite om thaimassage och klienten ligger avslappnat under hela behandlingen. Även massage utförs på fötter, händer, nacke, ansikte och hårbotten ingår. Efteråt ger terapeuten tips på hemövningar med massagebollar, foamroller och andra hjälpmedel kan förekomma. Efter behandlingen är det vanligt att man upplever sig mer harmonisk och har lättare att tänka klart.

Min utbildning:
Jag är utbildad av Susanne Wolmesjö i neurosensomotorisk träning, vilket innefattar hållningsträning och integrering av primära rörelsemönster. Susanne Wolmesjö är en erfaren och anlitad nationell och internationell föreläsare och utbildare inom pedagogik, kognitiv neurovetenskap, kommunikation, ledarskap och smarta rörelser. Hon har skrivit tre böcker inom området. Susanne jobbar även som individuell coach med KBT-inriktning. Hon ingår i Riksidrottens idrottspsykologiska resursteam och har valt att samarbeta med specialister inom psykologi, fysiologi, neurovetenskap och medicin för att jobba med ett kvalitativt helhetsperspektiv. Den här kursen ingick i min utbildning certifierad coach i metakommunikation & förändringsarbete, Metanoova Utbildningscenter Stockholm 2015.
Namn i bokningskalendern: Boka Fasciaterapi

NBE 800 är avsedd för djupgående muskelmassage med radiofrekvens RF. Den förbättrar effekten av traditionell massage och underlättar för massören att med mindre kraft komma djupare ner i muskulaturen. En banbrytande metod med djupgående effekter mot stela och spända muskler. Behandling genomförs med elektromagnetisk energi kombinerat med värme och en specialutvecklad massagekräm. Upplev en avslappnande massage som på kortare tid åstadkommer en varmare, mjukare och mer elastisk muskel och vävnad. Kroppen blir lättare avslappnad och kan bättre och mer effektivt ta till sig behandlingen. Spänningar vid smärttillstånd motverkas och den har en lugnande effekt på kroppens muskulatur. NBE massage är en säker och effektiv behandling som anpassas individuellt för varje område och önskat resultat. NBE Massage är mycket effektiv för att reducera smärta vid exempelvis idrottsskador såsom lårkakor, hälsenor, kramper och träningsvärk. Behandlingen triggar igång kroppens egen läkningsprocess och reducerar konvalescenstiden efter en skada.
EFFEKTER FRÅN FÖRSTA BEHANDLINGEN
- Går djupare ner i vävnaden
- Förbättrar syreupptaget i cellerna
- Ökar blodcirkulationen i musklerna
- Minskar koldioxiden
- Reducerar mjölksyra
- Startar kroppens egen läkningsprocess
- Ökar lymfcirkulationen
- Reducerar inflammation
- Stimulerar kollagenproduktionen


Min utbildning:
Utbildning via Nannic och jag har även tidigare gått kurser i Radiofrekvensbehandlingar som Refine och Omorphia 2.0 via Victus Medical Group.

Theragun massagepistol (Percussive Therapy) tillverkades av kiropraktorn Dr. Jason Wersland från USA efter att han själv råkat ut för en motorcykel olycka och skadade sig. Theragun är känd över hela världen för sina professionella massageapparater under företagsnamnet Therabody. Vi har tre olika modeller på kliniken och snart en fjärde men använder endast Theragun PRO som är för professionellt bruk i våra behandlingar. De andra har vi som provmodeller för dig som vill jämföra först och sen köpa för hemmabruk. Den fjärde heter Theraface och är till för ansiktet men den passar även bra för muskelbehandling då det bland annat kommer med ett munstycke med IL infrarött ljus som är effektivt i muskelterapi. Dessutom är Theraface inte lika kraftfull som Therabody och kan därför även användas i nacken.

Vad är skillnaden mellan Theragun och PROLAXsys då båda är percussive therapy?
Jag använder Theragun sparsamt. I första hand använder jag PROLAXsys som är mildare men i de flesta fall ändå ger ett effektivare resultat då man även anpassat den för fasciaterapi. Den är mest lämpad för professionellt bruk och säljs inte ut till kund för hemmabruk medan Theragun är ett bra alternativ för detta. Ändå har jag ibland stor användning för Theragun i vissa behandlingar.

Theragun till försäljning
Vi har olika modeller som du kan prova innan du beställer Theragun. Vi går igenom alla massagepistoler och de olika munstycken som följer med. Vi har även Theraface till försäljning. Vi tar emot beställning och förskottsbetalning av alla produkter från Therabody. När du fått dina produkter laddar du ner en app där du får behandlingsprotokoll som visar hur du använder massagepistolen bäst hemma.

En avstressande massageteknik med svävande rörelser. Det kan ingå pressurtryck men är inte en behandlande teknik för att lösa ett problemområde som tex triggerpunktsbehandling. Detta är heller ingen djupmassage. Spamassage är en mjuk och mycket avstressande massage där vi använder aromaoljor. Aromaoljor har olika egenskaper som i sin tur förhöjer effekten av massagebehandlingen. Välj mellan lugnande, uppiggande eller utrensande aromaolja.
Vid en längre behandling ingår även skalpmassage, ansiktsmassage med Gua Sha.
Välj mellan olika aromaoljor (finns även neutral doftfri olja).

Min utbildning:
Det här var min första utbildning inom hälsa. spaterapeut på Axelsons spa school i stockholm med märket Kerstin Florian 2005. Därefter gick jag ett flertal kurser inom olika spa märken som tex: Decleor där jag hade Johanna Lind Bagge som instruktör, Babor som jag även fick en inbjudan till deras huvudkontor och fabrik i Aachen Tyskland, Klapp, Eminence, Nannic, mfl. Som spaterapeut är jag även utbildad i tekniker som kroppsinpackning, kurbad, ansiktskur, bodyscrub och fotkur men dessa utför jag inte på kliniken. 

Vi har en speciell massagebänk för dig som är gravid. Den gör det möjligt att ligga på magen även upp till nionde månaden. Precis som i andra massagebehandlingar lyssnar vi till kundens önskemål. Ett vanligt önskemål är att fokus läggs på ländrygg, ben, fötter och hårbotten. Vi har doftfria massageoljor för dig som är känslig för dofter.

Efter förlossning ska muskler och fascia gå tillbaka till normalt läge och ibland kan det uppstå spänningar och sammanväxningar i fascior runt organ och muskler som kan skapa smärta och dysfunktioner. Då använder vi en teknik som heter Visceral manipulering. Läs högre upp.
Gravidmassage ingick i min utbildning Massör/Massageterapeut samt under ett flertal kortare kurser inom spa.

Mina utbildningar:
Gravidmassage ingick i min massörutbildning på Hälsoteket 2007
Mammabehandling Babor, Decleor, Kerstin Florian
Pelvic Floor med Tom Myers, Anatomy Train 2021
Namn i bokningskalendern: Boka gravidmassage

Så kallad kontorsmassage där du sitter på en speciell massagestol.
-För dig som har svårt att ligga ner på en vanlig massagebänk, men kan komma till användning även i andra fall tex vid behandling med Fazer i sittande position. Man kan använda de flesta massagetekniker även på stol. För dig som av någon anledning inte kan ta av dig kläderna fungerar det perfekt här. Även somosomatisk stretchterapi fungerar då.

Min utbildning:
Kontorsmassage ingick i utbildningen som Massör 2007.
Namn i bokningskalendern: Boka Klassisk massage

BLOGGAR OM MASSAGE

massör vs massageterapeut
Neuromuskulär massageterapi
Fazer iastm
Hypermobilitet
Massage VM
PNF
Cooling lotion

Nyhet! Ny produkt - Aloe Cooling Lotion då Aloe Heat Lotion utgår ur sortimentet!

Tråkig nyhet från Forever / EU - Aloe Heat Lotion försvinner ur sortimentet. Nya EU-regler begränsar halten metylsalicylat i alla kosmetiska produkter. Aloe Heat Lotion innehåller metylsalicylat vilket är det ämne som skapar ”hettan” i produkten. Från den 17 december får kosmetiska produkter som inte tvättas bort från huden innehålla max 0,06% metylsalicylat. För Aloe Heat Lotion innebär det en kraftig sänkning. Det nya gränsvärdet för metylsalicylat i hudvårdsprodukter ligger så lågt att produkten inte skulle ge önskad upplevelse. Därför har Forever valt att ta bort Aloe Heat Lotion från sortimentet.

Liniment

Här finner du lediga tider hos Marie 0707220658
info@kellerkliniken.se

Mästarbrev Massöryrket
YrkesMassörernas Förbund
Judge VM