MASSAGE

Vi är fascinerade av fascia och fokuserar på detta i alla våra behandlingar!
Vi har en gedigen verktygslåda med olika massagetekniker att välja mellan. Men oftast skräddarsyr vi behandlingar utifrån kundens behov och önskemål. Genom att kombinera olika tekniker i samma behandling får vi oftast ett snabbare, effektivare och mer hållbart resultat.

Marie

Vi behandlar/lindrar:

 • Nackbesvär, nackspärr
 • Whiplash och andra nackskador
 • Huvudvärk, migrän
 • Yrsel, illamående, svindel
 • Spända käkar, domningar i käke
 • Ryggont, ryggskott
 • Ischias, bäckenrotation, ljumskar
 • Knä, ben, fötter, hallus valgus, hälsporre
 • Stelhet och muskelbesvär
 • Bäckenbesvär, rektidiastas
 • Axelbesvär, domningar armar och händer
 • Idrottsskador ex tennisarmbåge
 • Arbetsrelaterat ex musarm

Rekommenderad av Fascia-expert

AtlasPROfilax & Fazer by Artzt Vitality

”I’m very much impressed by the efficiency of this very potent treatment. In the area of physiotherapeutic and manual therapeutical treatments, this is one of the most effective techniques that I’ve witnessed in my professional life. It is profound and I’m really excited about it.”

 ”The instrument-assisted fascial therapy with FAZER by Artzt Vitality is a challenging method for relieving fascial tension. It allows more detailed work than would be possible with the hands.” 


Dr Robert Schleip 
Fascia Research Group, University Ulm 

KLASSISK MASSAGE

Förebyggande friskvård och allmän avslappning

MASSAGETERAPEUTISK BEHANDLING

Fokusering på ett problemområde

NEUROMUSKULÄR FASCIATERAPI

Avancerad fasciaterapi för sport, skador och bindvävssjukdomar

SPA & WELLNESS MASSAGE

Upplevelserik behandling och avslappning

Information om Massage

Vi är utbildade i de flesta massagetekniker och kombinerar oftast olika massagetekniker i samma behandling. Därför har vi delat upp dem i fem kategorier.

Vi är utbildade i många olika massagetekniker och jobbar oftast med att kombinera olika tekniker efter kundens behov och önskemål. Längre ner kan du läsa lite om våra olika massagetekniker och vad du ska välja i bokningssystemet. Vi har delat in våra massagebehandlingar i fyra kategorier där flera massagetekniker kan ingå i samma behandling.
Välj mellan dessa fyra:
1. Klassisk Massage - Allmän avslappning / förebyggande friskvård
2. Massageterapeutisk behandling - fokusering på ett problemområde
3. Neuromuskulär Fasciaterapeutisk behandling - fokusering på ett eller flera problemområden. Avancerad fasciaterapi

4. Spamassage - upplevelserik behandling och avslappning

Se nedan vilka kunder våra terapeuter riktar sig till:
Marie - alla
Yoliana - kvinnor
Robert - alla

Våra kunder har olika önskemål och behov så vi försöker i största mån anpassa oss efter detta. Därför är det viktigt för att du ska få så bra behandling som möjligt enligt dina önskemål att du tar upp detta redan i början av behandlingen.

Du väljer själv om du vill ha tyst under behandlingen eller vill prata. Berätta GENAST för terapeuten om något känns obekvämt som till exempel att terapeuten använder för hårt eller för löst massagetryck, om du fryser eller blir för varm av värmen i massagebänken. Ju fortare terapeuten får veta ju fortare kan detta justeras.

Du hittar mer information här: Vanliga frågor & svar

Information om våra Massagebehandlingar

Syfte: Förebyggande friskvård och avslappning
För vem: För dig som provar massage för första gången, eller går regelbundet och inte känner några större besvär.
Terapeut: Yoliana, Marie, Robert

Vilka massagetekniker kan inkluderas i denna behandling?:
- Klassisk massage
- Triggerpunktsbehandling


KLASSISK MASSAGE
Massage med fokus på att öka blodcirkulationen och avslappning. Effektiv massageteknik som förebyggande friskvård. Förebyggande friskvård innebär att du  inte har några specifika besvär utan fokus ligger på avslappning och allmänt välbefinnande. Om du har specifika muskelbesvär läs vidare om våra andra behandlingar.

Syfte: Lösa ett problemområde exempelvis ryggskott, frozen shoulder,
För vem:
Terapeut: Yoliana, Marie, Robert

Vilka massagetekniker kan inkluderas i denna behandling?
- Massage på specifika områden, de muskler och partier som är involverade i problemområdet
- PNF-töjningar
- Triggerpunktsbehandling
- Förslag på stretch-/träningsprogram hemma
- Fibromassage


MASSAGETERAPEUTISK BEHANDLING
En terapeutisk behandlingsform mot muskulösa dysfunktioner som tex: låsningar i bröstrygg - Nackspärr - Ischias - Spända käkar - Migrän/huvudvärk - Tennisarmbåge - Golfarm - Ländrygg. Behandlingen inleds med hälsoanalys och sedan muskulösa tester, hållningsanalys, röresletester samt undersökning av atlaskotan (den första nackkotan) som kan ställa till med en mängd olika besvär i hela kotpelaren, muskler, nerver, fascia mm. Terapeuten masserar endast specifika problemområden, de muskelgrupper som är involverade i smärt-/problemområdet. Vi kombinerar oftast olika massagetekniker för att uppnå bästa effekt och resultat. Exempel på tekniker vi kan komma att använda oss av i denna behandling: triggerpunktsbehandling, PNF-töjningar, myofascial release, massageredskap.

FIBROMASSAGE
En specialutvecklad massageteknik för dig med fibromyalgi med specialolja som är doftfri. Tyvärr är det vanligt att fibromyalgipatienter får felaktig diagnos och kan istället lida av bindvävssjukdomar som exempelvis EDS Ehlers-Danlos Syndrom, HSD, POTS. Det finns 13 olika typer av EDS varav hEDS och HSD är de vanligaste. Läs mer om detta här nedan. 

Syfte: Lösa ett problemområde exempelvis ryggskott, frozen shoulder, idrottsskador, bindvävssjukdomar, vidhäftningar i fascian, stelhet
För vem: elitidrottare, vardagsmotionärer, bindvävssjukdomar, skador och stelhet
Terapeut: Marie

Vilka massagetekniker kan inkluderas i denna behandling?
- Alla behandlingsmetoder vi har och kan anpassas både i lätt eller djupare tryck beroende på kund och besvär/sjukdomar/skador
- PNF-töjningar
- Deep tissue massage / myofascial release
- Triggerpunktsbehandling
- Fazer IAMT
- Gua Sha
- Djupvågsterapi
- Apparaturbehandling
- Fibromassage


FASCIATERAPI MED FAZER BY ARTZT VITALITY - INSTRUMENT-ASSISTED MANUAL TREATMENT (IAMT) FAZER by Artzt Vitality är en fasciateknik med verktyg för att både kunna känna och behandla vävnaden snabbare och effektivare än med händerna. Med fokus på både den ytliga och djupa fascian samt lymfsystemet. Med FAZER använder terapeuten sig av fem olika tekniker och dessa kan användas både i ansiktet (perfekt för käkbehandling) och kroppen. FAZER är även effektiva för cellulitbehandling. Rekommenderade av fascia experten Dr Robert Schleip Fascia  Research Group.

MASSAGETERAPEUTISK BEHANDLING En terapeutisk behandlingsform mot muskulösa dysfunktioner som tex: låsningar i bröstrygg - Nackspärr - Ischias - Spända käkar - Migrän/huvudvärk - Tennisarmbåge - Golfarm - Ländrygg. Behandlingen inleds med hälsoanalys och sedan muskulösa tester, hållningsanalys, röresletester samt undersökning av atlaskotan (den första nackkotan) som kan ställa till med en mängd olika besvär i hela kotpelaren, muskler, nerver, fascia mm. Terapeuten masserar endast specifika problemområden, de muskelgrupper som är involverade i smärt-/problemområdet. Vi kombinerar oftast olika massagetekniker för att uppnå bästa effekt och resultat. Exempel på tekniker vi kan komma att använda oss av i denna behandling: triggerpunktsbehandling, PNF-töjningar, myofascial release, massageredskap.

DEEP TISSUE MASSAGE / MYOFASCIAL RELEASE Deep tissue massage är avsedd att lindra spänningar i muskler och fascia (bindväv). Det är en djupmassage, även kallad myofascial massage (myofascial release). Med långsamma drag jobbar terapeuten djupare ner i vävnaden i den takt muskelspänning avtal. Kombineras ofta med triggerpunktsbehandlingar. Fazer IAMT och muskeltöjningar / fascia stretch.

DJUPVÅGSTERAPI Denna massageteknik är ett tillägg till någon av följande massagebehandlingar: Massageterapeutisk behandling, Deep tisse massage eller sportmassage. Vi utför alltså inte hela behandlingen med enbart apparaturen. Vi har ett flertal olika Fascia Wellness Apparater som vi kan välja mellan utifrån olika behov.

APPARATURBEHANDLING Omorphia 20 är en multimaskin som har flera behandlingstekniker i en och samma maskin. Infrarött ljus (IL), Radiovågor (RF), Kavitation (Ultraljud), Vakuum (Cupping), Mekanisk massage (Rofing). Alla tekniker som är effektiva att behandla fascia, lymfsystemet och muskler.  Infrarött ljus ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket leder till lindring av stelhet och smärta i leder och muskler samt stimulerar kroppens läkningsprocesser. Tekniken ökar även blod- och lymfcirkulationen. Det infraröda ljuset ger en ökad endorfinproduktion som lindrar smärta vid stela leder och muskler. Radiofrekvens är en beprövad teknik som har använts inom kirurgin i över 70 år. RF är en avslappnande men effektiv behandling med hjälp av radiovågor. På kort tid värms musklerna upp så att muskeln blir mjuk och mer elastisk vilket gör musklerna lättare att massera. Behandling med RF kan påskynda läkning av idrottsskador, muskelbesvär, muskelsträckning. - Gå djupare ner i vävnaden, fascia - Öka syreupptaget - Öka blodcirkulationen i musklerna - Öka pH-värdet - Starta kroppens egen läkeprocess - Öka lymfcirkulationen - Reducera inflammation - Lugnande effekt på nervsystemet PF ökar blod- och lymfcirkulationen och även mjukar upp behandlingsområdet så kroppen kan återhämta sig. - Värmeenergin aktiverar kollagen- och elastinproduktionen i huden och har en uppstramande effekt. Vakuummassage lyfter, formar och masserar huden både ytligt och djupt. Massagen ökar även blodcirkulationen. Mekanisk massage jobbar djupgående på förtätad bindväv vilket ökar blod- och lymfcirkulationen. Denna behandling är ett komplement till Massageteraeputisk behandling, deep tisse massage eller sportmassage. Namn I bokningssystemet: Massageterapeutisk behandling / sportmassage / deep tissue massage

FASCIA STRETCHMASSAGE Behandling som utförs ovanpå kläderna, men ha gärna mjuka yoga/träningskläder på dig. Behandlingen går ut på långsamma stretchrörelser där terapeuten stretchar, trycker och drar för bättre flexibilitet och mobilitet. Det förekommer även massage ovanpå kläderna (tänk thaimassage) och i nacke, fötter, händer och ansikte. Massagebollar, foamroller och andra hjälpmedel kan förekomma. Marie är utbildad av Susanne Wolmesjö i neorosensomotorisk träning, vilket innefattar hållningsträning och integrering av primära rörelsemönster.

Syfte: Upplevelserik behandling, avslappning
För vem: som föredrar lätt avslappningsmassage
Terapeut: Marie

Vilka massagetekniker kan inkluderas i denna behandling?
- Spamassage
- Aromamassage med aromaoljor
- Gua Sha
- Skalpmassage
- Ansiktsmassage


SPAMASSAGE En avstressande massageteknik med svävande rörelser. (Ej triggerpunktsbehandling eller liknande). Spamassage är en mjuk och mycket avstressande massage där vi använder aromaoljor. Aromaoljor har olika egenskaper som i sin tur förhöjer effekten av massagebehandlingen. I behandlingen ingår även skalpmassage, ansiktsmassage med Gua Sha. Välj mellan olika aromaoljor (finns även neutral doftfri olja).

GUASHA Gua Sha är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin. Man använder sig av olika behandlingsredskap som man skrapar/stryker samt utför pressurtryck över muskler och fascia. Det är en effektiv behandlingsmetod både i ansiktet för ansiktslyft och reducera linjer och svullnader samt hela kroppen för att hjälpa lymfsystemet att må bra, minska svullnader, celluliter och lätta på muskelspänningar. Skillnad mellan Gua Sha och Fazer IASTM/IAMT: Det finns många likheter mellan dessa två tekniker. Det som skiljer dem åt är materialet redskapen är gjorda av. Fazer består av rostfritt stål och Gua Sha av sten, vanligtvis Rosenqvarts eller Jade. Vi kombinerar ofta dessa två tekniker i våra behandlingar men om man ska skilja på dessa passar Gua Sha bättre i en spamassage och för hemmabruk och Fazer till en behandling med fokus på problemområdet.

Vi har också specifika behandlingar.

Sittande massage: för dig som inte kan ligga på massagebänk
Neoromuskulär stretchmassage: för dig som vill ha behandling med alla kläder på
Gravidmassage: speciell gravidbänk där du kan ligger på mage även i 9:e månaden
Lotorpsmetoden: för dig med andningsbesvär, andas fel pga stress, KOL osv

KONTORSMASSAGE - SITTANDE MASSAGE Så kallad kontorsmassage där du sitter på en speciell massagestol. För dig som har svårt att ligga ner på en vanlig massagebänk.
Namn i bokningskalendern: Boka Klassisk massage

FASCIA STRETCHMASSAGE Behandling som utförs ovanpå kläderna, men ha gärna mjuka yoga/träningskläder på dig. Behandlingen går ut på långsamma stretchrörelser där terapeuten stretchar, trycker och drar för bättre flexibilitet och mobilitet. Det förekommer även massage ovanpå kläderna (tänk thaimassage) och i nacke, fötter, händer och ansikte. Massagebollar, foamroller och andra hjälpmedel kan förekomma. Marie är utbildad av Susanne Wolmesjö i neorosensomotorisk träning, vilket innefattar hållningsträning och integrering av primära rörelsemönster.
Namn i bokningskalendern: Boka Fasciaterapi

GRAVIDMASSAGE Vi har en speciell massagebänk för dig som är gravid. Den gör det möjligt att ligga på magen även upp till nionde månaden. Precis som i andra massagebehandlingar lyssnar vi till kundens önskemål. Ett vanligt önskemål är att fokus läggs på ländrygg, ben, fötter och hårbotten. Vi har doftfria massageoljor för dig som är känslig för dofter.
Namn i bokningskalendern: Boka gravidmassage

LOTORPSMETODEN Thorakal Mobilisering. En behandlingsmetod som är djupgående på andningsmuskulaturen. I början och slutet av behandlingen utförs bröstkorgsmätning och PEF värde testas. För dig som har astma, KOL, andningssvårigheter, ifall du tycker att du har svårt att ta djupa andetag eller upplever att du andas fel på grund av stress. Passar även dig som har muskelspänningar i bröstrygg. Ingår andningsteknik och hemövningar. Oljan är neutral och doftfri.
Namn i bokningskalendern: Boka lotorpsmassage

Här finner du lediga tider hos Marie
Vill du boka tid hos Yoliana eller Robert gör du det via mejl eller telefon.
info@kellerkliniken.se - 0707220658