PERSONLIG TRÄNING

Alla som vill vara aktiva, rörliga och smärtfria i vardagen borde vara medvetna om vikten av hälsosam fascia!

Träningsprogram med fokus på fascia och muskler. Fascia spelar en stor roll i hälsa, välbefinnande och rörlighet - den överför musklernas kraft, kommunicerar med nervsystemet och fungerar som ett sinnesorgan. Fascia säkerställer skydd av inre organ och utför grunden för din kroppsform. Därför bör alla som vill vara aktiva, rörliga och smärtfria i vardagen vara medvetna om vikten av fascia. Fascia agerar på samma sätt som dina muskler. De kan svara på stress och nervsignaler, och om det trasslar och fastnar ihop kan smärta och rörelseproblem uppstå. Fascians struktur försämras ju äldre vi blir och förloppet påskyndas vid stillasittande jobb, monotont arbete, stress och ansträngande arbete. Detta kan man förebygga med både fascia massagebehandlingar och fascial fitness.

PERSONLIG TRÄNING

Fascial Fitness

FASCIA STRETCH

Egenvård

KOSTRÅDGIVNING

Även växtbaserad kost

KROPPSSCANNING

Hälsoanalys

Våra träningskoncept och hälsorådgivning

Vi börjar med att utföra tester för att få reda på om du är typ ”dansaren” (vig-överrörlig) eller ”viking” (stel) för att lägga upp ett träningsprogram som passar just dig. Det behövs endast 10 minuter 2 gånger i veckan för att uppnå god effekt på fascian som kräver specifik träning och rörelser. Vid skador kan denna träningsform vara fullt tillräcklig att börja med annars kan du använda dessa övningar vi går igenom som uppvärmning till din vanliga träning.

Flossing är utvecklat av en fysioterapeut och crossfitness träanare Kelly Starrett, USA. Metoden vidareutvecklades i Tyskland av Sascha Seifert och Dominik Suslik, välkända inom sport och behandlingsterapi - i samarbete med Ludwig Artzt GmbH. De kompressionsbaserade teknikerna med elastiskt latexband heter Flossband. De används ofta i samband efter fysioterapi eller osteopatbehandling i samband med funktionell och atletisk träning. Träningsmetoden baseras på kompressionsbaserade tekniker med hjälp av flossbandet, som lindas runt lederna och vävnaden. Därefter utför kunden specifik fasciaträning för att bland annat uppnå vävnadsglidning. Mottot är ”Optimera genom kompression!”.

Alla våra kunder har innan påbörjat träningsprogram fått genomgå manuella och funktionella tester som visar om du antingen är överrörlig eller inte. Det är lätt att bli lurad då överrörliga personer ofta har muskelspänningar och rörelsebegränsningar på grund av att musklerna arbetar 2-3 gånger hårdare än normalt vilket i sin tur kan skapa muskelspänningar. Vi går igenom stabilitetsträning och övningar som passar dig samt hur du kan få dina spända muskler att slappna av utan att stretcha dem i ytterläge. Vi använder oss även av hjälpmedel som foamroller, massagebollar med mera.

Vi fokuserar på fascia (bindväv) och dess fasciala linjer. Träningsformen är en blandning av pilates, funktionell träning, stabilitetsträning, rörelseträning, qigong, och yoga. Du kan välja ditt eget tempo då det fungerar att både göra rörelserna väldigt långsamt eller i snabbt tempo i syfte att fettförbränna. Marie är utbildad av Susanne Wolmesjö i neurosensomotorisk träning, vilket innefattar hållningsträning och integrering av primära rörelsemönster.

Styrketräning med antingen gummiband / hantlar / skivstång / kettlebells

Information kommer inom kort

Vi går igenom hur du kan använda olika tekniker och redskap såsom foamroller, massagebollar, gummiband, stretch-program med mera för att öka rörlighet, flexibilitet och stabilitet. Samt hur du löser upp muskelspänningar och aktiverar svaga muskler. Nyckeln är BALANS.

Omophia 20 är en fettreduceringsmaskin som med sina fem tekniker hjälper till att skulptera kroppen, reducera oönskade fettdepåer och strama åt lös hud. Så här fungerar de olika teknikerna: Kavitation är en teknik som framförallt hjälper dig att bli av med oönskade fettdepåer. Tekniken innebär att ultraljudsvågor får fettcellen att vibrera så snabbt att små vakuumbubblor skapas. Till följd av vakuumbubblorna sprängs cellmembranet och fettet hamnar utanför cellen där det antingen bryts ner till energi, som då tas upp av blodet, eller också transporteras med lymfvägarna varpå fettet då antingen förbränns eller lagras i andra fettceller.

Infrarött ljus ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket leder till lindring av stelhet och smärta i leder och muskler. Tekniken ökar även blod- och lymfcirkulationen. Radiofrekvens är en beprövad teknik som har använts inom kirurgin i över 70 år. Värmeenergin aktiverar kollagen- och elastinproduktionen i huden och har en uppstramande effekt. Vakuummassage lyfter, formar, och masserar huden både ytligt och djupt. Massagen ökar även blodcirkulationen. Mekanisk massage jobbar djupgående på förtätad bindväv vilket ökar blod- och lymfcirkulationen Kur för bästa resultat För att uppnå bästa möjliga resultat rekommenderas en grundkur på 10 behandlingar 2 gånger i veckan. Antal behandlingar och resultat är individuellt och påverkas av faktorer som område, typ av fett, ålder, kön och livsstil. Under kuren ska du avstå från snabba kolhydrater som höjer det fett lagrande hormonet insulin i blodet. Du bör gärna träna för att göra dig av med den frigjorda energin i kroppen och dricka rikligt med vatten. Behandlingen är inte till för viktminskning, utan istället skulptera kroppen och minska oönskade fettdepåer.

Vår kropp byggs upp av den mat vi äter, hela tiden bryts kroppsvävnader ner. Varje rörelse av varje organ innebär en förslitning, och denna förslitning repareras med ämnen från maten vi äter. Alla organ i kroppen behöver sin särskilda mängd av näring. Hjärnan måste förses med sin del, skelettet, musklerna och nerverna kräver sin. Det är genom en underbar process som mat förvandlas till blod, som sedan används till att bygga upp de olika delarna av kroppen. Denna process pågår hela tiden och förser varje nerv, muskel och vävnad med liv och kraft. -Ellen G. White - Hälsa för hela människan Välj mellan växtbaserad kost eller animaliskt.

Du hittar mer information här - Vanliga frågor & svar