INFORMATION

Vanliga Frågor & Svar

Vi erbjuder behandlingar som AtlasPROfilax-atlaskorrigering, olika typer av massagebehandlingar, personlig träning och hälsorådgivning.
Dessutom erbjuder vi kurser i ett flertal fasciaterapi tekniker. Är du utbildad massageterapeut, osteopat eller liknande kan du läsa mer om våra fascia-kurser här

Vi ber alla våra kunder att respektera de säkerhetsregler vi håller på Kellerkliniken. Detta innebär extrarutiner och arbete för oss som tar bort fokus och tid på andra arbetsuppgifter. Vi kan ha svårare att få tid att skriva intyg, ta emot drop-in kunder osv. Just nu måste vi prioritera det viktigaste. 

Vi fortsätter att ha öppet i den mån det är möjligt. Vi följer givetvis utveckligen av Covid-19 samt information som ges av regeringen och folkhälsomyndigheten för fortsatta riktlinjer och rekommendationer. Ett stort tack till alla er kunder som visar hänsyn och omtanke som stannar hemma om ni rest eller är det minsta förkylda. Som småföretagare är vi otroligt tacksamma till er som är friska och symtomfria att ni fortsätter att stötta vår verksamhet och går på behandling som vanligt. Det gör att vi kan fortsätta betala löner till anställda, skatter, avgifter till staten så att samhället fortsätter att rulla på. Om du dyker upp trots symtom har vi rätt att neka behandling utan återbetalning. Avvakta med besök hos oss minst 2 veckor efter vaccin. (Även vanlig influensavaccin).

Bokning: Då vi ofta är upptagna i behandling eller kurser kan vi ha svårt att svara i telefon under arbetsdagen. Vi har också stängt helger och svarar inte då.

Så här bokar du lättast tid hos oss:
-via vårt bokningssystem på hemsidan
-boka gärna ny tid direkt på plats i samband med ditt besök hos oss
-telefon under vår telefontid 9.30-10.00 vardagar
-sms eller mejl (Vi har lättare att snabbt titta till sms och mejl under dagen än att prata i telefon).
OBS! Ingen drop-in bokning!

Om-/avbokning skall ske senast 24 timmar innan bokad behandling annars debiteras full avgift. Eller 600:- för uteblivet besök av konsultation.
Vi har i och med bokningen gjort ingått avtal där du som köpare förbinder dig att komma till den terapeut du bokat på en bestämd tid för köp av behandling. Vi som säljare och terapeut förbinder oss att inte sälja denna tid till någon annan. Om du inte avbokar i tid kan vi inte sälja tiden till någon annan och står således utan lön om du inte dyker upp. Vid minsta sjukdomssymtom skall avbokning ske. Gäller även förkylningssymtom. Vi förbehåller oss rätten att neka behandling utan återbetalning om du trots sjukdomssymtom eller nyvaccinerad (avvakta 2 veckor) dyker upp på kliniken.

Vi har endast öppet för kunder som bokat behandling eller konsultation. Vår lokal är låst och endast inbokade kunder blir insläppta tidigast 5 min innan sin avtalade tid. Detta för ökad trygghet & säkerhet samt att vi numera kan fokusera 100% på våra inbokade kunder. Detta har varit mycket uppskattat av våra kunder och därför fortsätter vi på samma sätt även efter att Corona restriktionerna släppt.
Vill du boka tid finner du lediga tider vi vårt bokningssystem på hemsidan.

Vi följer Skatteverkets regler angående Friskvård men ditt företag och arbetsgivare kan ha egna arbetsrutiner med specifika önskemål. Ta gärna reda på detta INNAN ditt besök hos oss då vi inte kan göra ändringar i efterhand och inte godkänner betalningar i ”efterhand.

Privatperson: Behöver du ha namn och personnummer på kvittot? Vid fakturering till arbetsgivare behöver vi ett godkännande från arbetsgivaren samt faktureringsuppgifter + mejladress. (Detta behövs endast första gången).
Företag:
Wellness Hälsoportal: Köp/beställning gör du via deras hemsida genom att logga in med dina uppgifter. Vi får ett mejl från Wellnet när ditt köp genomförts. Du måste därefter BOKA behandlingen hos oss vilket du enklast gör via vårt bokningssystem på hemsidan. Om du har frågor kring din betalning, återköp eller annat är det Wellnet du får vända dig till. Du har en begränsad tid på dig att utnyttja ditt köp innan det utgår. Om du inte hinner utnyttja ditt köp inom utsatt tid kommer Wellnet inte göra någon utbetalning till oss, vilket innebär att vi tyvärr inte kommer att genomföra behandlingen.
Epassi: Vi är även anslutna till Epassi

Privatperson: Du kan betala med Swish i samband med din behandling. Det går inte längre att betala med kort.
AtlasPROfilax - hela summan betalas i samband med första behandlingen
Företag: Företag kan även betala med faktura med kort fakturadatum
Vi är anslutna till WELLNET Hälsoportal och Epassi.

Komplettering till kvitto för att få friskvårdsbidrag: Om din arbetsgivare kräver att dina personuppgifter ska finnas på kvittot, utfärdar vi ett kompletteringsunderlag till ditt kvitto. Detta gör vi kostnadsfritt och sker i samband med behandling. Vi gör inte detta på vår fritid. Säg till om du behöver detta FÖRE behandlingen. Efter behandlingen är risken stor att vi inte har tillräckligt med tid att hinna göra det.

Intyg
Enligt GDPR har du rätt att få ut dina journaler från vår databas men ett intyg räknas som ett helt nytt dokument och detta utfärdar vi efter förfrågan/beställning. Vi kan neka detta om vi exempelvis inte har möjlighet att utfärda detta med kort varsel eller exempelvis under de perioder när vi har semesterstängt osv. Vid utförande av intyg tar vi ut ett arvode för detta.

Vi använder produkter dessa produkter i våra behandlingar och till försäljning:

Försäljning (och behandling)
Linnex (Liniment)
Biofrost (Liniment och/eller kylbalsam i form av roll-on eller gele)
Theragun och andra produkter från företaget Therabody
Aloe Vera produkter från Foreverliving - SHOP ONLINE, klicka här
Zeotex

Produkter i behandling
Linnex (liniment)
Biofrost (liniment och kylbalsam)
Fazer by Artzt Vitality IASTM + massage gel/liniment
Theragun massagepistoler
Prolaxsys djupvågsterapi
Prolaxsys atlaskorrigering
Nannic RF + Nannic massageolja
Zeotex
Foreverliving Aloe Vera produkter

MASSAGE

Vi är utbildade i många olika massagetekniker och jobbar oftast med att kombinera olika tekniker efter kundens behov och önskemål. Längre ner kan du läsa lite om våra olika massagetekniker och vad du ska välja i bokningssystemet. Vi har delat in våra massagebehandlingar i fyra kategorier där flera massagetekniker kan ingå i samma behandling.
Välj mellan dessa fyra:
1. Klassisk Massage - Allmän avslappning / förebyggande friskvård
2. Massageterapeutisk behandling - fokusering på ett problemområde
3. Fasciaterapi (Neuromuskulär Fasciaterapi) - fokusering på ett eller flera problemområden. Avancerad fasciaterapi
4. Spamassage - upplevelserik behandling och avslappning 


Var även uppmärksam på att våra terapeuter kan ha olika utbildningar och kundfokus.
Marie: tar emot alla kunder men kommer inom kort att fokusera på sitt andra jobb som massagelärare.
Robert: Fullbokad med annat uppdrag tills vidare

Våra terapeutiska behandlingar innebär att vi fokuserar på problemlösning av exempelvis ischias eller ryggskott. Det här är ingen behandlingsmetod för avslappning där du ligger passivt på massagebänken. Tvärtom kan det innebära att du aktivt deltar i behandlingen:
- tester i form av rörelsetester,hållningsanalys, muskeltester, funktionstester osv
- En hel del kommunikation mellan dig och terapeuten
- Eventuellt behandling med apparatur som låter
- Du får jobba aktivt med motstånd i PNF-töjningar
- Att du får vända dig om på bänken fler gånger än i vanlig massagebehandling
- Vi behandlar dig ibland i sittande / stående position eller under aktiv rörelse
- Genomgång av träning-/stretch övningar att göra hemma

Neuromuskulär massageterapi är en mycket specialiserad form av medicinsk massageterapi som specifikt behandlar smärta på ett korrigerande sätt för en långsiktig lösning, genom att behandla fascia (bindväv), lymfsystemet, muskler och muskelfästen. Det finns vissa likheter med Rolfing och några andra djupmassagetekniker. Utövare som använder denna metod känner att den kan ge mer långvariga resultat än snart av de artikulärt riktade teknikerna.

Neuromuskulär terapi är en högspecialiserad form av manuell terapi som korrigerar smärta och dysfunktion genom att behandla triggerpunkter, muskelsammanväxningar och fascia (bindvävsmönster). Dessa triggerpunkter, sammanväxningar och fasciamönster kan bildas på grund av ett specifikt trauma, posturalt mönster eller serie av repetitiva rörelser. Neuromuskulära terapisessioner använder exakta behandlingsprotokoll för att korrigera dessa mönster genom att släppa stram fascia, palpera och minska triggerpunkter i snäva muskelband och lösa upp områden med vidhäftningar på ett skonsamt och effektivt sätt. De muskulära smärtområdena och de omgivande musklerna som påverkas på grund av biomekanik och kompensation för den primära smärtan behandlas med dessa protokoll. Trycket som används under behandlingen är baserat på klientens smärttröskel – "no pain, no gain" är inte mottot.

Tekniken passar de flesta men är speciellt uppskattad av de som lever med kronisk värk och smärta men även elitidrottaren.

Vi kombinerar ofta denna teknik med andra tekniker som också går under neuromuskulär terapi exempelvis:
- Fazer IAMT/IAFT, även denna teknik kan utföras på samma sätt fast man har redskap som hjälpmedel för att effektivisera metoden samt skona terapeutens tummar.
- Neurosomatisk stretchning
-AtlasPROfilax, även atlaskorrigering räknas som neuromuskulär terapi

Just nu finns det endast en kvinnlig terapeut.

Vi använder oss av en speciell handduks teknik för att du som kund ska känna dig bekväm under hela massagebehandlingen. Helkroppsmassage: Du tar av alla kläder/smycken och behåller underkläder på.
Halvkropp: Du kan bestämma själv om du vill ta av alla kläder (underkläder på dock) eller endast ovankropp/underkropp beroende på vilken del som ska masseras
Till dig som vill ha alla kläder på under hela behandlingen: Läs mer om Fascia Stretchmassage

Våra kunder har olika önskemål och behov så vi försöker i största mån anpassa oss efter detta. Därför är det viktigt för att du ska få så bra behandling som möjligt enligt dina önskemål att du tar upp detta redan i början av behandlingen.

Du väljer själv om du vill ha tyst under behandlingen eller vill prata. Berätta GENAST för terapeuten om något känns obekvämt som till exempel att terapeuten använder för hårt eller för löst massagetryck, om du fryser eller blir för varm av värmen i massagebänken. Ju fortare terapeuten får veta ju fortare kan detta justeras.

Eftersom vi även håller massagekurser och arrangerar Svenska Mästerskapet i Massage så har vi många massagebänkar att välja mellan, anpassat för olika behandlingstekniker.
Massagebänk för gravida eller om du av annan anledning har svårt att ligga på mage
Massagestol ifall du inte kan ligga alls på massagebänk
Smala och eldrivna massagebänkar för terapeutiska behandlingar
Bred spabänk för spabehandlingar
Mjuka eller hårda massagebänkar
Värme i massagebänkar

Alla massagebehandlingar (utom fasciaterapi)
30 min 600:-
45 min 940:-
75 min 1300:-

Fasciaterapi
25 min 675:-
45 min 995:-
60 min 1245:-
80 min 1460:-

Studentpris (barn och gymnasieelever)
45 min 690:- (både massage och fasciaterapi)

ATLASPROFILAX

Du finner de flesta frågor och svar på AtlasPROfilax officiella hemsida här www.atlasprofilax.ch.
Vi rekommenderar att du läser all information på den officiella hemsidan. På vår hemsida väljer vi istället att endast ta upp kort information som vi översatt från den officiella hemsidan samt kompletterat med den information som är unik för Kellerkliniken. Vi följer AtlasPROfilax behandlingsprotokoll gällande atlaskorrigering. Men eftersom atlasspecialister har olika bakgrund som antingen osteopat/naprapat/kiropraktor eller likande i botten kan därför massage och återbesöket se olika ut. 

Information
För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg och informerad om metoden innan du gör en atlaskorrigering. Vi går igenom listan ”Vanliga frågor och svar” som finns på AtlasPROfilax officiella hemsida. Du som kund får också möjlighet att berätta om dina besvär, behandlingshistorik samt önskemål och förväntningar. Vi informerar även om våra andra behandlingar och hur vi jobbar på uppföljningsbesöket med vår unika massageteknik.
Undersökning
Vi går igenom alla de tester som rekommenderas av AtlasPROfilax Academy och IAQA men kan komma att lägga till fler tester vid behov.

Vi utför alltid ett flertal manuella och funktionella tester före atlaskorrigering. Vi tar bilder på en del av dessa fynd för att kunna visa dig våra upptäckter (exempelvis skillnad på benlängd) och dessa sparar vi för att jämföra med slutresultatet. Du får fylla i anamnes/journal med kontaktuppgifter och beskriva dina symtom mm.

Du får ett papper med tips och råd med dig hem, detta får du alltid innan vi påbörjar behandling. Vi förbehåller oss rätten att neka behandling om vi upplever att du behöver mer betänketid.  

Atlaskorrigering
Korrigering görs med en specialtillverkad atlas wellness vib-apparat som används för att massera de korta nackmusklerna. Vi utför alltid en kort demo på din arm innan vi påbörjar korrigering i nackmusklerna.
Efter korrigering
Vi utför samma tester som före korrigeringen för att jämföra resultatet. Därefter bokar vi tid för återbesök.

Endast konsultation och undersökning: ca 25 min
Atlaskorrigering: ca 50 min inkl. Information, undersökning, tester före/efter osv. Om du är utbildad i anatomi eller påläst om metoden tar det oftast kortare tid.
Återbesök: ca 50 min. Inkl. Samtal och tester. Enligt AtlasPROfilax Academy IAQA tar återbesöket 30 min med ca 10 min nackmassage. Vi har utökat tiden till 50 min för att fokusera på mer massage och på fler muskelgrupper ex rygg, bäcken.

Vi rekommenderar att du läser information om detta på www.atlasprofilax.ch 

Steg 1: Samtal
Vi är förstås nyfikna på hur det gått och du får berätta om dina resultat och ifall det  finns problemområden kvar i form av tidigare spända muskler eller träningsvärk efter atlaskorrigeringen

Steg 2: Undersökning
Vi utför samma manuella och funktionella tester, hållningsanalys som vid första besöket.

Steg 3: Massage
Vi fokuserar på ditt behov och därför kan behandlingen skilja sig avsevärt från kund till kund. På den officiella hemsidan finns information om att återbesöket består av endast nackmassage och hela återbesöket varar 30 min. Vi har utökat vår besökstid till 50 min för att hinna göra en längre massage som vi anser är av stor betydelse. Vi fokuserar på ditt behov och har många olika massagetekniker att välja mellan.

Det är olika, vi har kunder som endast kommer på atlaskorrigering, andra kommer tillbaka vid behov medans andra vill komma på massage regelbundet.  Så här kan det se ut:

Kund A: upplever stor skillnad efter korrigering inkl. Massage och känner inte längre behov av att boka in fler behandlingar. Hör av sig endast vid behov.
Kund B: upplever stor skillnad och tycker att massage inte längre gör ont. Väljer att fortsätta ta massagebehandlingar för upplevelsens skull. Kund C: bor inte i närheten och väljer att fortsätta boka massage på annan ort
Kund D: kund nöjd men väljer att gå tillbaka till sin tidigare terapeut av olika skäl (ex prisklass, plats, lojalitet)
Kund E: upplever förbättring men det krävs ytterligare massage för att få ännu bättre resultat
Kund F: upplever endast en viss förbättring och kan behöva ganska många behandlingar regelbundet. Ex vid skolios, bindvävssjukdomar, skador osv
Kund G: upplever ingen skillnad. AtlasPROfilax har gjort en uppskattning att endast 1/1000 inte upplever någon förbättring eller till och med först kan känna sig sämre innan det vänder och blir bättre. Vi utför ett flertal andra behandlingar som vi kan rekommendera efter en atlaskorrigering men även rekommendera andra terapeuter inom olika specialistområden.

Konsultation: kostnadsfritt , (600:- för uteblivet besök)
Atlaskorrigering vuxen: 2500:- inkl. uppföljningsbesök med massage
Atlaskorrigering barn under 16 år: 1500:- inkl. uppföljningsbesök. Massage ingår inte.
Vi följer rekommenderat pris från AtlasPROfilax Academy. 

FITNESS

Vi erbjuder endast träning Online eller 1:1 person i våra lokaler. Perfekt för dig som av någon anledning inte vill träna på gym.

Ja inom kort är våra online-kurser klara. Tills vidare är du välkommen att besöka vår klinik. Vi erbjuder endast 1:1 privatlektioner.

Innan vi lägger upp ett träningsprogram får du genomgå olika manuella, funktionella och styrketester för att vi ska kunna erbjuda ett upplägg som passar dig bäst. Samt lyssnar till dina önskemål och behov. Dessa tester kan även göras ifall du väljer vårt Online-program.