Skrev ett inlägg vid förra årets Massage VM att jag träffade Ryan Hoyme som är en känd profil i massagebranschen. I år träffade jag honom igen. Det var han som tagit foton av mig på Massage VM och den tredje dagen höll han workshop inom två områden: Social media marketing och eLearning for massagetherapists.

Läs hela inlägget »

Andra året i rad som jag är med och tävlar i Massage VM. I år var vi två deltagare från Sverige. Jag tävlade precis som förra året i "Swedish massage" och "Freestyle". I freestyle valde jag att tävla med fascia deep tissue sportmassage med Fazer behandlingsverktyg. Det blev ett stort intresse för denna massagemetod både bland deltagare, fotografer och domare. Det var främst det jag ville uppnå med att tävla i år. På grund av att jag var gravid i 6e månaden under tävlingsdagarna så hade jag inte stora förväntningar på att vinna men i efterhand när man fick se vissa finalister så kan jag ändå tycka att jag gjorde bättre ifrån mig. Men det är svårt att tävla i massage då det verkligen handlar om en smaksak och här bedömmer man främst hur det ser ut när deltagarna utför massage och till viss del hur det känns för kunden (men då kunden också är en tävlingsdeltagare så vet man aldrig om de är ärliga med sin betygsättning till domarna), och man bedömer inte vilka resultat man får med sin massage.
Och som jag skrev vid förra årets tävling så är dessutom grenen "freestyle" extra svårt att bedöma vem som är bäst då alla utför olika sorters massage. Låt säga att en tävlar i cuppning, en annan i fascia djupmassage med händer, en tredje i fascia djupmassage med verktyg, en fjärde utför lomilomi massage osv. Hur kan man avgöra vilken massage som är bäst? Kan inte vara lätt för domarna. Så jag säger precis som förra året, det handlar om att ha kul när man är där 

Läs hela inlägget »
Etiketter: massage vm fascia

Blev intervjuad igen om att jag ställer upp och tävlar i Massage VM. Kommer precis som förra året ställa upp i två kategorier "Swedish massage" och "Freestyle". I freestyle kommer jag att tävla i fascia deep tissue sportmassage med Fazer behandlingsredskap. Återigen blev även denna journalist intresserad av att ta med information om AtlasPROfilax-metoden.

Läs hela inlägget »

Är på en ny massagekurs i Norge. Under dessa två dagar kan jag ha svårt att vara tillgänglig på telefon men återkommer så fort jag har möjlighet.

Läs hela inlägget »

Vi hade den stora äran att få besök av Miroslav Skoric från Bosnien som vann silver på Massage VM. Dock anser vi att han borde ha vunnit guld. En sån fantastisk teknik och flyt...en ren fröjd att bara få se på honom när han jobbar...annars vill man ju bara lägga sig och bli masserad. Vi tittar nu på möjligheter att få honom tillbaka snart igen.

Läs hela inlägget »

Bild: Bo C Bertilsson läkare Karollinska Institutet. Vi pratade om att jag var atlasspecialist och han kände till att många kunder blivit mycket bättre / helt bra efter en atlaskorrigering och var väldigt intresserad av att jag skulle ta kontakt med honom.

Vi besökte Skånes univeristetssjukhus i Lund seminariedag om nackskador. Här var flera specialister inbjuda som talare - tandläkare, kirurger, läkare, psykologer, fysioterapeuter, hjärnforskare mfl. Huvudämnet var nackskador men man talade också mycket om hEDS Ehlers-Danlos Syndrom, AAI Atlantoaxial Instability, Whiplash mm. Det mest intressanta var att man även här har kommit fram till att atlaskotan ligger fel på i stort sett alla dessa smärtpatienter men man vet inte hur man ska rätta till den, man kan som två föreläsare som också arbetar som kirurger steloperera atlaskotan men det finns risker och inget man gör om patienten inte är i riktigt illa tillstånd. När jag å andra sidan var på konferensen för atlasspecialister i Italien så pratade man om samma sak att atlaskotan ligger fel på smärtpatienter och man vet hur man rättar till den på ett enkelt och skonsamt sätt. Däremot har man inte lika stor kunskap om överrörlighetsproblematik. Tänk om dessa specialister hade träffat varandra och delat med sig av sina erfarenheter och forskning. Det är iallafall därför jag väljer att ständigt delta i konferenser och seminariedagar för att bli uppdaterad med det senaste från världens alla hörn.

Läs hela inlägget »

Bild: Svenska atlasspecialister tillsammans med en av talarna - fasciaforskaren Dr Robert Schleip. 

Det var många intressanta föreläsningar ex en tandläkare som samarbetar med en atlasspecialist för de har märkt att behandlingar på käken fungerar lättare om patienten gjort en atlaskorrigering före. Andra föreläsare var osteopater, läkare, forskare mm. Dessa konferenser är så intressanta att besöka. Förutom att alla är utbilade atlasspecialister har vi olika bakgrunder, allt från läkare, osteopater, naprapater, kiropraktorer, medicinska massageterapeuter osv.

Läs hela inlägget »

Vinnaren blev Naree Seume från Thailand. Hon tog guld både i sin kategori "Asien - thai warrior massage" och slutligen guld i stora finalen över alla kategorier. 

Där sitter jag, fjärde raden nerifrån i svart tröja!!!
90 deltagare från 31 länder, jag enda från Sverige. Blev ingen medalj för min del men hade otroligt kul. Det var väldigt inspirerande att få vara med och uppleva hela tävlingen. På VM utför deltagarna massagen på varandra, det vill säga, man är tre deltagare på samma massagebänk och där turas man om. En deltagare masserar nr 2 och den 3e får se på och sen byter man plats. På det här viset får man se hur andra massageterapeuter masserar och kanske kan snappa upp lite nya trix och massagegrepp, sen får man själv bli masserad och hur inspirerande och underbart är inte det?!!! Här pratar vi massage i högsta klass, och eftersom det är en pågående tävling så ger de verkligen allt.
Sen träffar man väldigt många trevliga människor och ger möjlighet att utöka sitt kontaktnät. Visst kunde man känna att det var tävling i luften men det var lika tydligt att många älskar vad de jobbar med och var där för att ha kul och få ny inspiration.

Läs hela inlägget »
Etiketter: massage vm

Träffade Ryan Hoyme på Massage VM. Ryan Hoyme från USA är en känd profil inom massagebranschen. Han har vunnit flera priser och även här på Massage VM fick han en utmärkelse "Hall of fame". Han driver den största youtube-kanal om massage, är fotograf och massageterapeuter kan köpa hans massagefoton mm
Läs mer på hans hemsida / youtube  MASSAGENERD

Läs hela inlägget »

Blev intervjuad av Norrköpings Magazinet inför Massage VM. Jag är den enda deltagare från Sverige och tävlingen kommer gå av i Danmark. Man kan välja mellan olika grenar och jag kommer att tävla i "Swedish massage" och "Freestyle". Freestyle innebär att man antingen tävlar i massage med redskap ex cuppning eller blandar olika massagetekniker. Man bedömer flow, teknik, kroppshållning, kundkontakt, handduksteknik och teoretiskt prov. Journalisten blev dock väldigt intresserad av att skriva om min skada och AtlasPROfilax-metoden också.

Läs hela inlägget »
Etiketter: massage vm media