År 2020 var verkligen ett utmanande år för oss, som det varit för de flesta. En kris kommer sällan ensam som man brukar säga och förutom Covid-19 råkade vi tyvärr ut för andra tråkigheter med som ex kapade mejl (privat) och Facebook-konton, olaga intrång och stöld, och annat som gjort att det varit större utmaningar än någonsin MEN när man staplar upp det negativa bredvid det positiva som hänt 2020 så är antalet positiva händelser ändå många fler. Och det är mycket tack vare alla er kunder som fortsatt komma på behandling eller har stöttat oss på olika sätt.

Det här hände år 2020

Möte på Varbergs Kusthotell ang. Massage SM och Massage VM
I januari var jag på ett möte med Jeppe Tengbjerg (från IMA International Massage Association) och Maria Filatova (Co-owner and managing partner of the RED* school of Service, RED* spa management consulting company, and FiveSPA spa catering company) på Varbergs Kusthotell angånde Massage SM. Vi gick även igenom vad som krävs för att vara domare i Massage VM.
Ett annat positivt minne från den dagen var att jag för första gången på ca 10 år efter min olycka kunde köra bil helt själv i så många timmar. Resan tog totalt 9 timmar tur o retur. Detta utan att behöva använda nackkrage OCH dessutom inga bakslag direkt eller dagarna efteråt heller. Det är ett otroligt stort framsteg.

Massage Championship Norway
Åkte till Norge i början av februari för att delta i det norska massagemästerskapet. Ville få intryck av hur de arrangerade en nationell tävling. Även om jag besökt VM varje år så är det viss skillnad att arrangera en tävling på nationell nivå som jag sedan skulle göra i maj i Sverige.

Covid-19 satte stopp för många planer och jag själv blev sjuk i februari. Massage SM som jag skulle arrangera, Massage VM (Danmark) och den nationella massagetävlingen i Bosnien där jag skulle vara domare blev alla inställda. 

Renovering
2019 la vi nytt golv på Kellerkliniken och periodvis när det blev lugnare med bokningar på kliniken 2020 fortsatte jag med en del småfix. Det blev ett stort lyft för hela kliniken.

IMA international massage teacher
Jag utbildade mig till massagelärare via IMA. Jag är sedan tidigare utbildad instruktör i Fazer fasciateknik men den här utbildningen var ett bra komplement till den tidigare utbildningen.

Kurser i överrörlighetsproblematik och fascia
Jag deltog i flera kurser online inom överrörlighetproblematik vilket gav mig 7 nya diplom. Samt några kurser om fascia. (Bla. Pelvic Floor med Tom Myers Anatomy Train) mfl.

Ambassadör och ny inbjudan till Judge Massage VM 2021
IMA har erkänt 18 branschledare från massageindustrin och namnger dem IMA Educational Ambassador som ett sätt att erkänna deras insatser för att stödja yrket genom upphöjda utbildningar och workshops.
Ambassadörerna är alla engagerade pedagoger, skolägare eller pedagoger, och massagelärare i deras respektive länder. Med hjälp av dessa pedagogiska ambassadörer siktar IMA på att höja ribban genom att fortsätta att höja massageterapeut och utbildarutbildning bland annat jag som representerar Sverige. Detta lyftes även upp i tidningen DAYSPA

Praktikant
Jag hade lyckan att få ta emot Yoliana massageterapeut som praktikant på kliniken som visade sig vara en massagestjärna med väldigt stor talang. 

Naprapat som ny samarbetspartner
Jag fick en ligamentskada i samband med en lätt olycka under graviditet. Tur i oturen träffade jag en naprapat som jag fått stort förtroende för som kunde hjälpa mig och vi inledde ett samarbete med varandra.

Photoshoot av Fascial Fitness vid havet
Det blev inga utlandsresor 2020 förutom Norge i början av året (5-7 feb) men det blev åtminstone en resa till havet i Skåne där vi tog bilder till företaget. Dessa bilder kommer vi använda i vårt träningsprogram "Fascial Fitness" inom kort.

År 2020 blev ändå ett ganska bra år men vi ser fram emot att vi kan gå tillbaka till det "normala" igen. Tack igen för allt ert stöd! 

Läs hela inlägget »
Etiketter: covid-19

Hur du funderingar eller känner någon som kanske skulle vara intresserad av att tävla i Massage SM? Det är i första hand en seriös tävling men även så mycket mer. Det är ett event där massageterapeuter kan nätverka, finna inspiration och mycket mer.
 Kika gärna på hemsidan www.massage-sm.se (OBS! Nytt domännamn som kommer ta några timmar att uppdateras).

Tyvärr blev tävlingen 2020 inställt pga Corona Covid-19 men vi satsar på nästa år istället. Under tävlingsdagarna kommer vi även arrangera workshops och föreläsningar.

Läs hela inlägget »

Jag fick förfrågan om att vara domare i det norska mästerskapet i massage men då det visade sig att det var ganska få deltagare anmälda (blev fler senare) så fanns inte behovet av ytterligare en domare. Jag bestämde mig ändå i sista stund för att åka dit i allafall. Eftersom en nationell tävling är i mindre format än ett världsmästerskap var det en del som skilde sig i upplägg. Kände att det var viktigt och betydelsefullt för mig att få en inblick i deras upplägg efter att jag själv planerade inför ett svensk mästerskap i massage. Tyvärr kom Corona Covid-19 pandemin kort tid därefter och både Massage SM och Massage VM ställdes in.

Läs hela inlägget »

Det här året var det en stor ökning av deltagare, över 200 deltagare från olika länder.
Jag och Peter Logozar var de enda från Sverige. Peter hörde talas om Massage VM via min hemsida och är en av deltagare på mina fascia-kurser.
Peter tävlade i kategori "Swedish Massage" och jag bestämde mig för att endast tävla i "Freestyle western" det här året. Med en son på bara några månader kände jag mig inte alls i form av att tävla men åkte i alla fall. Jag gillar ju verkligen det här eventet.
Vi passade på att träffa mina släktingar och fira midsommar i Skåne för att sedan åka över bron till Danmark och delta i tävlingen.
Det var lite ändringar det här året från tidigare. Det fanns inget anatomitest. Pga att dubbelt antal deltagare var det inte möjligt att vara i tävlingsrummet och se de andra tävla. Jag fick höra av den tävlingsdeltagare som jag masserade under tävlingen att jag hade perfekt tryck och att det var en fantastisk behandling. (Fazer fascia-massage).
Jag pratade med organisatören Jeppe Tengbjern igen om att arrangera Massage SM och diskuterade lite om hur detta skulle vara möjligt. 
Trots att jag inte kände mig i form är jag glad över att jag var där och deltog.

Läs hela inlägget »

Gua Sha är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin. Man använder sig av olika behandlingsverktyg som man skrapar/stryker samt utför pressurtryck över muskler och fascia. Det är en effektiv behandlingsmetod både i ansiktsbehandlingar/ansiktsmassage men även för hela kroppen att hjälpa lymfsystemet att må bra, minska svullnader och lätta på muskelspänningar. Dessutom ökar cirkulationen i huden och det syresatta blodet drar sig uppåt till ytskiktet, vilket ger näring till vävnader och hudceller, och hudförnyelsen stimuleras.  Många använder redskapen och behandlingsmetoden som ett alternativ till botox och fillers.

Läs hela inlägget »

Jag träffade Ryan Hoyme första gången på Massage VM 2017. Ryan Hoyme är en känd profil i massagebranschen då han har den största Youtube-kanalen (MassageNERD) om massage. Han är också en väldigt populär massagelärare och inspiratör. Dessutom är han en duktig fotograf och fotograferar alla deltagare på Massage VM. Han har även tagit en hel del bilder på mig från tävlingen. 

I år stannade jag kvar en extra dag för att delta på Ryans workshop inom två områden: Social media marketing och eLearning for massagetherapists.

Läs hela inlägget »

Kort fakta:
2:a året Massage VM arrangeras (Danmark)
Antal deltagare: 
Antal deltagare från Sverige: 2 st (Jag och en annan tjej)
Mina kategorier: "Swedish massage" och "Freestyle western"

Hur tävlar man i massage?
Jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg här...
Nyheter från i år va små skillnader i upplägg men en tydligare nyhet för i år var att även deltagarna poängsätter massage upp till högst 10 poäng.

Jag tävlade precis som förra året i "Swedish massage" och "Freestyle". I freestyle valde jag att tävla med fascia deep tissue sportmassage med Fazer behandlingsverktyg. Det blev ett stort intresse för denna massagemetod både bland deltagare, fotografer och domare. Det var främst det jag ville uppnå med att tävla i år. På grund av att jag var gravid i 6e månaden under tävlingsdagarna så hade jag inte stora förväntningar på att vinna men i efterhand kan jag ändå tycka att jag gjorde bättre ifrån mig än flera andra som placerade sig bättre än mig. Men ger man sig in i detta ska man ha klart för sig att det inte är lätt att tävla i massage. Det finns skillnader i hur man utbildas i olika skolor, i olika länder och vi har heller inte alla samma smak. Eller låt säga det finns många olika massagestilar som är lika bra men på olika sätt ex sportmassage, spamassage, deep tissue massage, thaimassage. Hur ska de ens kunna tävla mot varandra? Och dessutom är det över hundra tävlingsdeltagare, alla jättegrymma. 

Jag brukar jämföra det lite med Eurovision Song Contest. Hur kan man tävla i musik? En ballad mot en poplåt, riktig schlagerlåt med en publik som har olika musiksmaker? Och även om många tycker att fel låt vann ser man lika mycket fram emot nästa års tävling. Samma sak med Massage VM, det är kul att vara där...bli inspirerad, träffa människor, träffa vänner som man fått från tidigare tävlingar, nätverka, få nya samarbetspartners, lära sig nya massagetekniker eller massage business. Och kom ihåg att det är inte bara vinnaren som blir ihågkommen från melodifestivalen. Den som får störst hit kanske inte ens kom vidare i andra chansen. Samma sak med Massage VM, du kanske inte vinner en medalj men du kan vinna mycket annat. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: massage vm fascia

Är på en ny massagekurs i Norge. Under dessa två dagar kan jag ha svårt att vara tillgänglig på telefon men återkommer så fort jag har möjlighet.

Läs hela inlägget »

Vi hade den stora äran att få besök av Miroslav Skoric från Bosnien som vann silver på Massage VM. Dock anser vi att han borde ha vunnit guld. En sån fantastisk teknik och flyt...en ren fröjd att bara få se på honom när han jobbar...annars vill man ju bara lägga sig och bli masserad. Vi tittar nu på möjligheter att få honom tillbaka snart igen.

Läs hela inlägget »

Bild: Bo C Bertilsson läkare Karollinska Institutet. Vi pratade om att jag var atlasspecialist och han kände till att många kunder blivit mycket bättre / helt bra efter en atlaskorrigering och var väldigt intresserad av att jag skulle ta kontakt med honom.

Vi besökte Skånes univeristetssjukhus i Lund seminariedag om nackskador. Här var flera specialister inbjuda som talare - tandläkare, kirurger, läkare, psykologer, fysioterapeuter, hjärnforskare mfl. Huvudämnet var nackskador men man talade också mycket om hEDS Ehlers-Danlos Syndrom, AAI Atlantoaxial Instability, Whiplash mm. Det mest intressanta var att man även här har kommit fram till att atlaskotan ligger fel på i stort sett alla dessa smärtpatienter men man vet inte hur man ska rätta till den, man kan som två föreläsare som också arbetar som kirurger steloperera atlaskotan men det finns risker och inget man gör om patienten inte är i riktigt illa tillstånd. När jag å andra sidan var på konferensen för atlasspecialister i Italien så pratade man om samma sak att atlaskotan ligger fel på smärtpatienter och man vet hur man rättar till den på ett enkelt och skonsamt sätt. Däremot har man inte lika stor kunskap om överrörlighetsproblematik. Tänk om dessa specialister hade träffat varandra och delat med sig av sina erfarenheter och forskning. Det är iallafall därför jag väljer att ständigt delta i konferenser och seminariedagar för att bli uppdaterad med det senaste från världens alla hörn.

Läs hela inlägget »