Massage

Vi utför flera typer av massagebehandlingar och utbildar oss ständigt i olika massagetekniker. Massage används till exempel vid muskelspänningar, träningsvärk, svullnader, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Alla mår bra av beröring, för att inte tala om vad en skickligt utförd behandling kan åstadkomma för att öka människors välbefinnande!

FASCIA THERAPY med FAZER behandlingsredskap
En djupmassage både med och utan behandlingsredskap från Artzt Vitality® framtagna av Artzt Institut i samarbete med  fasciaforskaren Dr Robert Schleip.
VAD ÄR FASCIA?
Nyligen har fibros bindväv som omger och förbinder våra muskler - kallad fascia "- blivit ett mycket trendigt ämne i akademisk forskning. Nya vetenskapliga insikter och rön har gett upptäckt till att kroppsövergripande kollagena nätverket reglerar dess styvhet och rörlighet i nära samarbete med det autonoma nervsystemet. På det sättet tar den en viktigare och mycket mer aktiv roll än vad man tidigare förstått.
 
loading...

Klassisk svensk massage

Deep tissue / Myofascial Release

Sittande massage
 

Massageterapeutisk behandling

Apparaturbehandling IL och RF

Skalpmassage
 

Triggerpunkts behandling

Spamassage / Aroma massage

Ansiktsmassage / Käkbehandling

Första besöket!
Vid första besöket ber vi dig fylla i en hälsodeklaration och därefter för vi journal för att kartlägga resultaten från varje besök. Massageterapeuten kan också komma att utföra tester som hållningsanalys, rörelsetester, funktionstester och palpering för att upptäcka eventuella dysfunktioner. Förslag på träningsprogram och stretchprogram samt rekommendation av andra behandlingsmetoder som expempelvis AtlasPROfilax® eller apparaturbehandling kan bli nödvändigt. 

Handduksteknik
Under massagebehandlingarna använder vi oss av en speciell handduksteknik vilket gör att du som kund kan känna dig bekväm under hela massagebehandlingen.

Du som kund kan påverka:
Du väljer själv om du vill ha tyst under behandlingen eller vill prata. Berätta också för terapeuten direkt om något inte känns bekvämt som t.ex om terapeuten använder för hårt eller för löst massagetryck, om du fryser eller är för varm osv. Ju fortare terapeuten får veta ju fortare kan detta justeras.

Myofascial Release

En mjukvävnadsmassage som innehåller stretching och massage av bindväv eller fascia.

Fazer by Artzt Vitality - fascia teknik

Fazer by Artzt Vitality är en fasciateknik med verktyg för att både kunna känna och behandla vävnaden snabbare och effektivare än med händerna. Man använder sig av fem olika behandlingstekniker och kan användas både i ansikte (perfekt för käkbehandling) och kroppen. Fokus på både den ytliga och djupa fascian.

GuaSha - fascia teknik (spa)

Gua Sha är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin. Man använder sig av olika behandlingsverktyg som man skrapar/stryker samt utför pressurtryck över muskler och fascia. Det är en effektiv behandlingsmetod både i ansiktet och för hela kroppen att hjälpa lymfsystemet att må bra, minska svullnader och lätta på muskelspänningar. Det ökar cirkulationen i huden och hudförnyelsen stimuleras. Många använder Gua Sha som ett alternativ till botox och fillers.

Spa Wellness massage / Aroma

Spa massage är en mjuk och mycket avstressande massage där man använder sig av aromatiska oljor. Aromaoljor har olika egenskaper som i sin tur förhöjer effekten av massagebehandlingen.

Deep tissue massage

Deep tissue massage är avsedd att lindra svåra spänningar i muskler och bindväv eller fascia. Det är en djupvävnadsmassage, även kallad myofasciell massage (myofascial release). Med långsamma drag jobbar terapeuten djupare ner i vävnaden i den takt muskelspänning avtar.

Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage är utformad för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Massage används till exempel vid muskelspänningar, träningsvärk, svullnader, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Det är en relativt djup massageteknik men inte lika djupt behandlande som deep tissue massage / myofascial release.

TheraGun

Den nya generationsmodellen av TheraGun tar perkussionsterapin, vibrationsbehandling till en ny nivå. Theragun skapades och designades av kiropraktor Dr. Jason Wersland. Enheten är avsedd att användas för behandling av olika muskelgrupper och fascia i kroppen. En massage med TheraGun G3Pro aktiverar musklerna i kroppen och lindrar smärta. Vi har tre olika modeller på kliniken; G3PRO, G3 och Liv.

Apparaturbehandling

Vi har en Omorphia 20 som har flera behandlingstekniker i en och samma maskin. Infrarött ljus (IL), Radiovågor (RF), Kavitation (Ultraljud), Vaccum (Cuppning), Mekanisk massage.

Bemer-terapi: med infrarött ljus (IL) och olika enheter för att öka microcirkulationen i kroppen som påskyndar läkning och lindring av ex muskelvärk mm.

Triggerpunktsbehandling

Triggerpunkter kan ge lokal smärta men även en projicering av smärta till en annan del av kroppen. Med bland annat muskelpressur kan man behandla triggerpunkter.

Sportmassage / Sculpt Massage

Sport - En massageteknik avsedd att påskynda återhämtning.
Sculpt - En massageteknik avsedd at forma och skulptera kroppen ex celluliter, fastare mage.
Båda dessa massagetekniker utförs i ett snabbare tempo än ex deep tissue massage.

Gravid Massage

Vi har en speciell massagebänk för gravida kunder. Den gör det möjligt att ligga på mage även i nionde månaden.
Precis som i andra massagebehandlingar lyssnar vi till kundens önskemål. Ett vanligt önskemål för gravida är extra fokus på ländrygg, ben, fötter och hårbotten. Vi har doftfria massageoljor för dig som är känslig för starka dofter.

Skalp-/Ansikts Massage

Skalpmassage (hårbotten) med eller utan olja. 
Ansiktsmassage med eller utan redskap (Fazer eller Gua Sha).
 

Chair Massage (sittande)

Så kallad kontorsmassage där kunden sitter på en speciell massagestol. För dig som har svårt att ligga ner på en vanlig massagebänk.

Massageterapeutisk behandling

Massage på specifikt problemområde.
Tester som hållningsanalys, funktionstester, muskeltester mm
PNF-töjning (terapeuten stretchar spända muskler)
Förslag på hemmaträning / stretchning kan förekomma.