Vår kropp byggs upp av den mat vi äter, hela tiden bryts kroppsvävnader ner. Varje rörelse av varje organ innebär en förslitning, och denna förslitning repareras med ämnen från maten vi äter. Alla organ i kroppen behöver sin särskilda mängd av näring. Hjärnan måste förses med sin del, skelettet, musklerna och nerverna kräver sin. Det är genom en underbar process som mat förvandlas till blod, som sedan används till att bygga upp de olika delarna av kroppen. Denna process pågår hela tiden och förser varje nerv, muskel och vävnad med liv och kraft.
~ Ellen G. White - Hälsa för hela människan ~
På samma sätt som ohälsosam kost och kemikalier har en nedbrytande effekt på vår hälsa, så har näringsrik och hälsosam kost en uppbyggande och reparerande effekt på vår hälsa.

Vi kan hjälpa dig att gå ner / upp i vikt, motverka sjukdomar, bli piggare samt förbättra din prestationsförmåga genom hälsosam kosthållning. Vi lär dig även hur man tyder ingrediensförteckningen på matvaror som för det mesta är mycket vilseledande.

Vi är utbildade och arbetar enligt en metod av Professor T. Colin Campbell som varit med att bedriva den hittills största studien inom medicinsk historia vad det gäller kost och sjukdomar. Studien är mer känd som "The China Study".