Fascial Fitness

Träningsprogram med fokus på fascia och muskler. 
Fascia spelar en stor roll i hälsa, välbefinnande och rörlighet - den överför musklernas kraft, kommunicerar med nervsystemet och fungerar som ett sinnesorgan.
Fasia säkerställer skydd av inre organ och utgör grunden för din kroppsform. Därför bör alla som vill vara aktiva, rörliga och smärtfria i vardagen vara medvetna om vikten av sin fascia!
Fascia kan agera på samma sätt som dina muskler svarar på stress och nervsignaler, och om det trasslar eller fastnar ihop kan smärta och rörelseproblem uppstå.
Fascia bör därför specifikt riktas mot träning och 10 minuter två gånger i veckan är allt du behöver. Perfekt komplement till din andra träningform. Våra träningsprogram riktar sig till män, kvinnor, idrottare och dig som har överrörlighetsproblematik.

Personlig träning i fascial fitness

- Tester   överrörlig eller stel?
- Träningsprogram
- Stretchprogram
- Self-care program 
Hur du kan hjälpa dig själv med hjälp av foamroller, pilatesboll, medicinboll och andra metoder.
- Massageteknik i kombination med stretchning
- Kostrådgivning

Vad är fascial fitness?

Vi fokuserar på fascia (bindväv) och dess fasciala linjer. 
Träningsformen är en blandning av pilates, funktionell träning, stabilitetsträning, yoga. Vi har också tagit med konceptet "Vitality Flossing" som är ett bra komplemet till annan träning.
Med balans mellan stabilitet och vighet.

Vitality Flossing

Flossing är utvecklat av en fysioterapeut och crossfitness tränare Kelly Starrett, USA. Metoden vidareutvecklades i Tyskland av Sascha Seifert och Dominik Suslik, välkända inom sport och behandlingsterapi - i samarbete med Ludwig Artzt GmbH. De kompressionsbaserade teknikerna med elastiskt latexband heter Flossband. De används ofta i samband efter fysioterapi eller osteopatbehandling i samband med funktionell och atletisk träning. Träningsmetoden baseras på kompressionsbaserade tekniker med hjälp av flossbandet, som lindas runt lederna och vävnaden. Därefter utför kunden specifik fasciaträning för att bland annat uppnå vävnadsglidning. Mottot är ”Optimera genom kompression!”

"Rapid reduction of muscular problems, in both short term and long term." -Chemnitz Jan Grieshammer. The sports scientist and athletics coach of FIT TEAM.

"Immediately after hard games, we use the floss tape for wrap around body parts, which brings relief and a freer Body feeling." -Kai Häfner & Erik Schmidt. European Handball Champion 2016

"In my practice, I use the floss tape daily in the care of my patients and athletes on both injuries and faster Regeneration."-Beatrix Baumgartner, MSPhT, FasciaCenter Vienna.

Vad är fascia?

Nyligen har fibros bindväv som omger och förbinder våra muskler - kallad fascia "- blivit ett mycket trendigt ämne i akademisk forskning. Nya vetenskapliga insikter och rön har gett upptäckt till att kroppsövergripande kollagena nätverket reglerar dess styvhet och rörlighet i nära samarbete med det autonoma nervsystemet.
På det sättet tar den en viktigare och mycket mer aktiv roll än vad man tidigare förstått.

Kostrådgivning

Vår kropp byggs upp av den mat vi äter, hela tiden bryts kroppsvävnader ner. Varje rörelse av varje organ innebär en förslitning, och denna förslitning repareras med ämnen från maten vi äter. Alla organ i kroppen behöver sin särskilda mängd av näring. Hjärnan måste förses med sin del, skelettet, musklerna och nerverna kräver sin. Det är genom en underbar process som mat förvandlas till blod, som sedan används till att bygga upp de olika delarna av kroppen. Denna process pågår hela tiden och förser varje nerv, muskel och vävnad med liv och kraft.

~ Ellen G. White - Hälsa för hela människan ~
På samma sätt som ohälsosam kost och kemikalier har en nedbrytande effekt på vår hälsa, så har näringsrik och hälsosam kost en uppbyggande och reparerande effekt på vår hälsa.

Vi kan hjälpa dig att gå ner / upp i vikt, motverka sjukdomar, bli piggare samt förbättra din prestationsförmåga genom hälsosam kosthållning. Vi lär dig även hur man tyder ingrediensförteckningen på matvaror som för det mesta är mycket vilseledande.

Vi är utbildade och arbetar enligt en metod av Professor T. Colin Campbell som varit med att bedriva den hittills största studien inom medicinsk historia vad det gäller kost och sjukdomar. Studien är mer känd som "The China Study".