För mer personliga råd är du välkommen att boka tid för konsultation. Vissa frågor kan inte besvaras utan att vi gör en undersökning för att komma fram till hur situationen ser ut i just ditt fall. Ett besvär kan bero på flera orsaker och människor har olika förutsättningar vilket vi måste ta hänsyn till när vi ska besvara frågor på ett personligt plan.

Min vän fick fantastiska resultat direkt efter atlaskorrigeringen, varför känner inte jag samma effekt?

Svar:
Ingen människa är exakt likadan eller har samma förutsättningar. Se svar ovan men vanliga orsaker kan bero på:
ålder, arbetssituation (stillasittande, monotomt, tungt kroppsarbete), kön, överrörlighet?, tidigare olyckor, tidigare operationer? tränar du regelbundet eller inte alls, konditionsträning eller även styrketräning/funktionell träning (alltså muskelbyggnad), kost (antiinflammatorisk kost eller mycket socker/vitprodukter osv), sömn, gener och arvsanlag, övriga sjukdomar, stress osv.

Exempel 1: Att korrigera atlaskotan innebär att hela kroppen påverkas. Allt hänger ihop. Har du gått med en felställning i många år är det stor sannolikhet att du har muskulära obalanser och muskelspänningar som behöver behandlas. Det ingår massage på uppföljningen efter atlaskorrigering och då brukar man uppleva en positiv skillnad. Det är väldigt individuellt hur många massagebehandlingar man behöver därefter.

Exempel 2: Vi hade en kund som fick fantastiska resultat efter atlaskorrigering. Migrän och muskelspänningar försvann helt. Efter att ha varit helt symtomfri i flera ÅR, kom kunden tillbaka med migrän och muskelspänningar. Vid undersökning låg atlaskotan rätt så vi fokuserade på olika typer av massagebehandlingar och kunden kände sig bättre efter varje massagebehandling men besvären kom tillbaka. Kunden kom regelbundet på massage.
Till sist fick vi veta att kunden sov dåligt och snarkade. Vi tipsade kunden om att ta kontakt med sjukvården för att eventuellt få en andningsmaskin för sömnapnè. Kunden tog kontakt med sjukvården och fick till sist sin maskin. 
Redan efter första natten med maskinen vaknade kunden utan huvudvärk/migrän och kände sig även mycket bättre i kroppen efter det. Vid nästa massagetillfälle var känslan av att massera var helt annorlunda. Nu var musklerna mer avslappnade och inte som tidigare att de krampade emot under massagen.
Det finns många liknande fall där kunden först får positiva resultat av atlaskorrigering men där kunden även lider av andra sjukdomar som kan ge liknande symtom. Vi försöker alltid göra vårt bästa för att hjälpa till vare sig det är med våra egna behandlingsmetoder eller om vi behöver hänvisa kunden till sjukvården eller andra specialister.

Kan jag betala halva summan om jag hoppar över mitt återbesök?

Svar: Nej detta är inte möjligt. Vi följer de riktlinjer som AtlasPROfilax Academy och IAQA beslutat om. 
Återbesöket är viktigt då vi utför en ny undersökning för att se om atlaskotan kommit rätt. Om inte gör vi om atlaskorrigeringen kostnadsfritt. Massage är också viktigt efter atlaskorrigering. Det är väldigt viktigt för oss att utföra behandlingarna korrekt och att få veta hur du som kund upplevt processen och resultat efter korrigeringen.