Marie Keller är idag utbildad certifierad atlasspecialist efter en lång och besvärlig rehabilitering efter en olycka. Här kan du läsa hennes egen berättelse. Marie brinner idag för att hjälpa andra människor med hjälp av AtlasPROfilax®-metoden samt kompletterande friskvård- och livsstilsmetoder som bland annat fascia deep tissue massage.

Jag ska försöka hålla det kort och enkelt men delar gärna med mig hela historian om du har några frågor.

2007 förberedde jag mig inför att tävla i fitness. Jag hade styrketränat under flera år och hade nu en personlig tränare - Linda Liedstrand Edengren som själv tävlat i bodybuildning. Varför tar jag upp detta? Jo för att alla läkare och terapeuter rekommenderar idag träning. Jag var vältränad och ändå fick jag problem med rygg och nacke. Jag började gå regelbundet till kiropraktor och massörer men det blev inte bättre. Bara sämre. En dag fick jag till och med åka till akuten efter ett kiropraktorbesök.
Jag kände mig helt borta, yr, matt och läkaren berättade att vid manipulation så kan det brista en del blodkärl.

På grund av denna yrsel ramlade jag senare från en höjd och knäckte nacken. Jag hann inte ta i med händerna och landade snett på huvudet. Jag fick hjärnskakning och efter detta kom fler symtom smygande tills jag några dagar senare kände hur hela kroppen vred sig. Jag kunde knappt andas av smärta och åkte till akuten.

Man kunde inte ens undersöka mig pga av mina smärtor. Fick voltareninjektion som inte funkade och därefter morfininjektion och morfintabletter att ta med. Det blev inte bättre.

Sen kom symtomen; smärta bakom ögonen (kunde inte himla med ögonen), svår smärta i nacken och kunde inte räta upp huvudet helt rakt upp. Huvudvärk, yrsel, illamående, värk i hela kroppen. Man kan beskriva det som att jag fick ett migränanfall som satte sig längre ner i nacken istället för huvudet. Jag var ljuskänslig, kräktes av smärta, hade frossa mm. Jag hade låsningar i hela kroppen och kunde inte ens stå på benen...

Åkte in till akuten och vårdcentralen i omgångar. Min kiropraktor vågade inte röra nacken trots att han trodde att problemet kom därifrån. En sjukgymnast trodde det var hjärnblödning och hänvisade till akuten. På akuten fick jag svar att det inte var hjärnblödning men kunde va stresskollaps. Det avfärdade jag direkt då jag tidigare varit utbränd och det gav inte svar på varför jag inte kunde hålla upp huvudet rakt eller varför jag kände att kotorna stack ut i sidan av nacken. Kom in till en läkare på vårdcentralen som såg att jag var svullen i nacken men jag fick ett glas vatten och remiss till röntgen.
Röntgen visade ingenting sa dom men när jag köpte röntgenbilderna såg jag tydligt hur atlaskotan låg fel. Jag tog kontakt med en ortoped och han höll med mig men man gjorde inget. Hade även fått en remiss till en psykolog som knappt lät mig prata. Hon rekommenderade antidepressiva tabletter innan jag ens talat om hur jag mådde. Hon hävdade att mina nacksmärtor kom från trauma från barndomen (fast jag inte nämnt min barndom). Jag förstod att jag inte skulle få någon hjälp och gick därifrån. 

Jag hittade AtlasPROfilax® metoden och gjorde en atlaskorrigering. Direkt efter korrigeringen kunde jag räta upp huvudet igen. Jag kände hur blodcirkulationen kom igång. Och på kvällen fick jag migrän fast på vänster ansiktshalva (har alltid haft det på höger sida tidigare). Efter det har jag inte haft migrän eller huvudvärk en enda gång.
Här är andra symtom som jag tidigare haft men som nu försvann;
migrän, huvudvärk, låsningar i skulderbladen, ryggvärk i ländryggen, nackbesvär, yrsel, tryck bakom ögonen, stela käkar.

Resan till ett smärtfritt liv har inte varit spikrak, det har kommit dagar då musklerna försökt dra kotorna fel igen och den första tiden försökte jag påskynda återhämtningsprocessen med massage, kraniosakralbehandlingar, antiinflammatorisk kost, vila / återhämtning, kosttillskott mm.

Jag skickade mina släktingar och massagekunder att göra atlaskorrigering som också blev bra. Då bestämde jag mig för att utbilda mig till atlasspecialist.

Jag blev en av de första i Sverige (nr 3) att bli utbildad atlasspecialist av originalmetoden AtlasPROfilax och har idag hjälpt många människor till bättre hälsa. Bättre jobb hade jag inte kunnat haft!

Del 2
Vissa skador och besvär är mer avancerade än andra. Det visade sig att min skada var mer komplicerad än bara en felställt atlaskota. Jag hade fått skador på ligamenten och nervtrådar på ena sidan vilket innebar att jag hade kotglidningar och lätt till att få inflammation i området. Jag fortsatte mitt sökande efter någon lösning och fann specialister och behandlingsmetoder lite här och var. Till sist fick jag en ganska klar bild över hur jag själv kunde behandla skadan och blev sakta men säkert bättre. Idag mår jag helt bra trots AAI (Atlantoaxial Instability) POTS, och HMS överrörlighetsproblematik, (ingen diagnos för EDS men full poäng på Brigthonskalan för hEDS Ehlers-Danlos Syndrom).