Massage VM, Danmark -18

Andra året i rad som jag är med och tävlar i Massage VM. I år var vi två deltagare från Sverige. Jag tävlade precis som förra året i "Swedish massage" och "Freestyle". I freestyle valde jag att tävla med fascia deep tissue sportmassage med Fazer behandlingsverktyg. Det blev ett stort intresse för denna massagemetod både bland deltagare, fotografer och domare. Det var främst det jag ville uppnå med att tävla i år. På grund av att jag var gravid i 6e månaden under tävlingsdagarna så hade jag inte stora förväntningar på att vinna men i efterhand när man fick se vissa finalister så kan jag ändå tycka att jag gjorde bättre ifrån mig. Men det är svårt att tävla i massage då det verkligen handlar om en smaksak och här bedömmer man främst hur det ser ut när deltagarna utför massage och till viss del hur det känns för kunden (men då kunden också är en tävlingsdeltagare så vet man aldrig om de är ärliga med sin betygsättning till domarna), och man bedömer inte vilka resultat man får med sin massage.
Och som jag skrev vid förra årets tävling så är dessutom grenen "freestyle" extra svårt att bedöma vem som är bäst då alla utför olika sorters massage. Låt säga att en tävlar i cuppning, en annan i fascia djupmassage med händer, en tredje i fascia djupmassage med verktyg, en fjärde utför lomilomi massage osv. Hur kan man avgöra vilken massage som är bäst? Kan inte vara lätt för domarna. Så jag säger precis som förra året, det handlar om att ha kul när man är där 

Etiketter: massage vm fascia

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln