Massage VM, Danmark -18

Kort fakta:
2:a året Massage VM arrangeras (Danmark)
Antal deltagare: 
Antal deltagare från Sverige: 2 st (Jag och en annan tjej)
Mina kategorier: "Swedish massage" och "Freestyle western"

Hur tävlar man i massage?
Jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg här...
Nyheter från i år va små skillnader i upplägg men en tydligare nyhet för i år var att även deltagarna poängsätter massage upp till högst 10 poäng.

Jag tävlade precis som förra året i "Swedish massage" och "Freestyle". I freestyle valde jag att tävla med fascia deep tissue sportmassage med Fazer behandlingsverktyg. Det blev ett stort intresse för denna massagemetod både bland deltagare, fotografer och domare. Det var främst det jag ville uppnå med att tävla i år. På grund av att jag var gravid i 6e månaden under tävlingsdagarna så hade jag inte stora förväntningar på att vinna men i efterhand kan jag ändå tycka att jag gjorde bättre ifrån mig än flera andra som placerade sig bättre än mig. Men ger man sig in i detta ska man ha klart för sig att det inte är lätt att tävla i massage. Det finns skillnader i hur man utbildas i olika skolor, i olika länder och vi har heller inte alla samma smak. Eller låt säga det finns många olika massagestilar som är lika bra men på olika sätt ex sportmassage, spamassage, deep tissue massage, thaimassage. Hur ska de ens kunna tävla mot varandra? Och dessutom är det över hundra tävlingsdeltagare, alla jättegrymma. 

Jag brukar jämföra det lite med Eurovision Song Contest. Hur kan man tävla i musik? En ballad mot en poplåt, riktig schlagerlåt med en publik som har olika musiksmaker? Och även om många tycker att fel låt vann ser man lika mycket fram emot nästa års tävling. Samma sak med Massage VM, det är kul att vara där...bli inspirerad, träffa människor, träffa vänner som man fått från tidigare tävlingar, nätverka, få nya samarbetspartners, lära sig nya massagetekniker eller massage business. Och kom ihåg att det är inte bara vinnaren som blir ihågkommen från melodifestivalen. Den som får störst hit kanske inte ens kom vidare i andra chansen. Samma sak med Massage VM, du kanske inte vinner en medalj men du kan vinna mycket annat. 

Etiketter: massage vm fascia

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ulrika de jounge » Låt dig inspireras av BABOR:  ”Hej! Jag skulle vilja börja arbeta m BABOR och vill därför gå en ansiktbehandli..”

  • Jenny » Utbilda dig till tvålmakare:  ”Hej! Hur långa är dessa kurser ? Pris? När startar nästa? Skulle vara jätte kul ..”

  • lena kristophersson » Utbilda dig till tvålmakare:  ”hej undrar om ni har ngr kurser i tvålmakeri:) Med vänlig hälsning /lena i rober..”

  • KELLERKLINIKEN » Rengöring - Doctor Babor:  ”Hej Följande ingredienser är: •- Neuroxyl •- Microsilver •- Gamma-linolensyra •-..”

  • Karin » Rengöring - Doctor Babor:  ”Vilka ingredienser är det i Babor Dr Intensive Calling cleanser?”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln