Massage VM, Danmark -17

Kort fakta:
1:a året man arrangerat Massage VM (Danmark)
90 deltagare från 31 länder.
Endast 1 deltagare från Sverige (Jag, Marie Keller)
Mina kategorier: "Swedish massage" och "Freestyle"

Jag får ofta frågan "Hur tävlar man i massage"?
Man kan tävla i högst 2 kategorier
Kategorierna är: swedish massage, freestyle western, freestyle eastern, chairmassage, asian massage och wellness massage.
3 deltagare på varje massagebänk där man turas om att ge massage, få massage och observera. På så sätt är man delaktig i tävligen när man ger massage och visar sitt bidrag, få uppleva behandlingar och sist men inte minst se och bli inspirerad av olika massagetekniker. Även ett teoretiskt test fanns med i tävlingsupplägget.
I varje kategori utses en guld-, silver-, och bronsmedaljör. De i toppen fick sedan tävla mot varandra i den stora finalen. Dvs den som vunnit sin kategori tävlar mot de andra kategorivinnarna. Alltså swedish massage, freestyle, wellness osv mot varandra.
Finalen utspelas i stora aulan med alla deltagare från alla kategorier i publiken (tidigare har varje tävlingskategori varit i egna salar).
Det finns alltså en möjlighet att vinna medalj både i sin egen kategori ex swedish massage OCH sedan medalj i stora finalen mot andra kategorier (Overall).
Årets World Massage Champion blev Naree Seume i kategori Asian massage.
Hon har en unik teknik som kallas Thai Warrior Massage och det är en ren fröjd att bara sitta och titta på henne.

Tankar från tävlingen: jag fick träffa väldigt många trevliga människor och det ger stora möjligheter att utöka sitt kontaktnät. Visst kunde man känna att det var tävling i luften men det var lika tydligt att många älskar vad de jobbar med och var där för att ha kul och få ny inspiration.

Etiketter: massage vm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ulrika de jounge » Låt dig inspireras av BABOR:  ”Hej! Jag skulle vilja börja arbeta m BABOR och vill därför gå en ansiktbehandli..”

  • Jenny » Utbilda dig till tvålmakare:  ”Hej! Hur långa är dessa kurser ? Pris? När startar nästa? Skulle vara jätte kul ..”

  • lena kristophersson » Utbilda dig till tvålmakare:  ”hej undrar om ni har ngr kurser i tvålmakeri:) Med vänlig hälsning /lena i rober..”

  • KELLERKLINIKEN » Rengöring - Doctor Babor:  ”Hej Följande ingredienser är: •- Neuroxyl •- Microsilver •- Gamma-linolensyra •-..”

  • Karin » Rengöring - Doctor Babor:  ”Vilka ingredienser är det i Babor Dr Intensive Calling cleanser?”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln