Hur lång tid tar behandlingen?

Du kan välja om du endast vill boka konsultation (ca 30min) eller vill boka konsultation inkl. behandling vid samma tillfälle (ca 60min). De flesta väljer att göra behandling vid samma tillfälle även då de bara bokat konsultation. Oftast av skälet -"När jag ändå är här kan jag lika bra göra det direkt."
Eftersom det är klar majoritet som visat sig vilja göra så, bokar jag ofta in extra tid i mitt schema för att hinna med detta. Om det är så att du av någon anledning behöver boka av din tid så följ våra av-/ombokningsregler, alltså avboka dagen före. Helst under vår telefontid mellan 9.00-10.00. Bara för att konsultationen är kostnadsfri så betyder det inte att man kan strunta i att höra av sig. På den avsatta tiden för ditt besök hade vi kunnat bokat in en annan klient som önskar hjälp, dessutom är det varken möjligt eller roligt att gå till sitt arbete utan lön. Som tur är händer det sällan.

På vår hemsida står det att den första behandlingen tar 60 min. Detta är en ca tid och det omfattar även konsultation med information, tid att gå igenom frågor, undersökning, kunden fyller i hälsodeklaration, behandling, undersökning igen för att kolla resultatet, servera kunden vatten, genomgång av tips och råd för den närmsta tiden, bokning av återbesök, betalning. På grund av att vi även har bokningsprogram via vår hemsida där kunden själv bokar sin behandling, behöver vi registrera tid för behandling. Behandlingarna bokas in direkt efter varandra utan att ta hänsyn till att terapeuten behöver byta handdukar och städa undan efter varje kund innan nästa kund kan komma in på sin behandling. Detta innebär att 10 min går åt till detta. Detta är inga som helst konstigheter och fungerar så överlag på alla kliniker, salonger och spa. 
Det är också många av våra kunder som behöver veta hur lång tid de behöver betala för sin parkering utanför.
Dock är det viktigt att förstå att när det gäller atlaskorrigering så kan man inte säga exakt hur lång tid själva behandlingen tar. Som sagt behöver man räkna med all tid som går åt före och efter själva behandlingen men bara för att det står 50 eller 60 min så kan vi inte korrigera atlaskotan i en hel timme. Vi korrigerar atlaskotan tills den ligger rätt. Ibland tar det 5 minuter, ibland 20 minuter. Det beror på omständigheter såsom hur spänd klienten är och hur han eller hon mår både före och under sin behandling osv. Det finns ingen mening med att korrigera kotan när den väl ligger rakt, och som sagt är det viktigt att räkna med all tid i sin helhet.

På den internationella hemsidan och de flesta av mina kollegors hemsidor i Sverige står det att återbesöket tar ca 30 min. Jag har dock varit väldigt generös med att förlänga denna tiden till 50 min. Det är inget som jag behöver eller för den delen borde göra då alla atlasspecialister ska köra samma koncept. Dock har jag svårt att avsluta innan jag känner mig helt klar. På återbesöket ingår ny undersökning för att se om atlaskotan har hamnat rätt (samt resterande kotor), samtal med klienten om upplevelser osv. I vissa fall kan jag behöva arbeta lite extra med atlasmaskinen och sen ska det ingå fascia djupmassage. Som du förstår så räcker tiden knappt till att komma ner på djupet med massagen på den tiden.

Här efter är det upp till kunden att ta hand om sin hälsa och rekommendationer för detta ges på kliniken. Kroppen och hälsan är en färskvara och bör alltid tas hand om på bästa sätt. Det kan i många fall vara nödvändigt att komma igång med en hälsosammare livsstil som kan innebära träning, motion, bra kost, kosttillskott, massage, stresshantering eller annan hälsorådgivning.

Etiketter: behandlingsupplägg

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ulrika de jounge » Låt dig inspireras av BABOR:  ”Hej! Jag skulle vilja börja arbeta m BABOR och vill därför gå en ansiktbehandli..”

  • Jenny » Utbilda dig till tvålmakare:  ”Hej! Hur långa är dessa kurser ? Pris? När startar nästa? Skulle vara jätte kul ..”

  • lena kristophersson » Utbilda dig till tvålmakare:  ”hej undrar om ni har ngr kurser i tvålmakeri:) Med vänlig hälsning /lena i rober..”

  • KELLERKLINIKEN » Rengöring - Doctor Babor:  ”Hej Följande ingredienser är: •- Neuroxyl •- Microsilver •- Gamma-linolensyra •-..”

  • Karin » Rengöring - Doctor Babor:  ”Vilka ingredienser är det i Babor Dr Intensive Calling cleanser?”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln